next event
search
Deontay Wilder vs Tyson Fury in decemberBron foto: Stephanie Trapp/Showtime

Deontay Wilder vs Tyson Fury in december

Jul 30, 2018 Tyson Fury heeft aangekondigd dat de onderhandelingen voor een gevecht met Deontay Wilder in december "bijna klaar zijn".


Fury neemt het op tegen Francesco Pianeta op 18 augustus. Hij zei eerder al dat hij tegen Wilder wilde vechten nadat hij had afgerekend met Pianeta.

De Manchester-bokser keerde in juni voor de eerste keer terug naar de ring sinds hij in november 2015 wereldkampioen zwaargewicht werd met een dominante overwinning op Sefer Seferi.
Nu neemt Fury het op tegen Pianeta in zijn tweede comeback-gevecht voordat hij later dit jaar een wereldtitel gevecht zal aangaan tegen WBC-kampioen Wilder.

"Ik kan bevestigen dat ik en Deontay Wilder aan het onderhandelen zijn, we zijn heel dicht bij," zei Fury op sociale media.

"Ik kan onthullen dat de onderhandelingen heel sterk gaan voor december. We zijn bijna klaar met deze deal. Maar ik zal niet over Francesco Pianeta heen kijken, hij zal mij de juiste strijd geven en het juiste werk om mij voor te bereiden op Deontay Wilder. Ik moet hem eerst afvlakken en dan, Wilder, laten we dansen. Bereid je goed voor, laten we de deal afhandelen en dan zal ik je knock-out slaan [Wilder]."

Fury is een voormalig zwaargewicht wereldkampioen na het claimen van de IBF, WBA en WBO titels met puntenoverwinning op Wladimir Klitschko.

Het is momenteel onbekend waar een potentiële match tussen Wilder en Fury zou plaatsvinden, maar de laatste liet doorschemeren dat het in Las Vegas of New York zal plaatsvinden.
REACTIES