next event
search
‘Georges St-Pierre zal terugkeren voor Khabib-Conor winnaar’Bron foto: MMAWeekly

‘Georges St-Pierre zal terugkeren voor Khabib-Conor winnaar’

Aug 6, 2018 Zijn laatste gevecht is al bijna een jaar geleden, sindsdien zijn er vragen of hij terug zal keren en tegen wie…


Het lijkt wel alsof vechters weer wakker worden. Niet alleen Nate Diaz en Conor McGregor keren terug naar de kooi. Georges St-Pierre ook snel weer zal terugkeren. 

Georges versloeg Michael Bisping en won hiermee de middleweight-titel. Hij moest deze titel daarna weer inleveren wegens gezondheidsproblemen. Daarna heeft hij niet meer gevochten. 

Eerder dit jaar heeft UFC hem een gevecht met Nate Diaz aangeboden, maar daar heeft hij geen interesse in. Hij gaf aan alleen voor het juiste gevecht en de juiste prijs weer in de kooi te stappen. Een superfight tegen Anderson Silva hoeven wij ook niet te verwachten. Maar Georges is wel geïnteresseerd in de winnaar van het aankomende UFC 229 main event tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor, ondanks het feit dat hij dan voor de eerste keer op 155 pond moet vechten.

Georges: “Ik zou geïnteresseerd zijn in dat gevecht, dat is een win-win situatie. Het wordt een groot gevecht. Ik vocht eerder op 170 pond, ik heb die titel opgegeven in 2013. Toen vocht ik op 185 pond, die titel gaf ik op in 2017. Ik denk niet dat de UFC mij op 155 pond voor de titel zal laten vechten. Ze zullen bang zijn dat ik mijn titel opgeef en de divisie weer in puin achter laat.”

Voor de UFC is het een groot risico, vanuit Georges perspectief valt er veel te winnen. Toch is hij realistisch en snapt hij het als UFC hem niet voor een titel laat vechten. “Ookal zou het niet voor de titel zijn, zou het nog steeds een groot gevecht zijn.” zei Georges.




REACTIES