next event
search
(Interview) Denise Kielholtz Bron foto: Bellator MMA

(Interview) Denise Kielholtz "Ik weet dat ik als winnaar uit de kooi kom"

Aug 6, 2018 Bellator Flyweight Kickboxing kampioen Denise Kielholtz is niet alleen gevaarlijk in de ring. 21 september staat de Amsterdamse voor de derde keer in de Bellator kooi tegenover Veta Arteaga.
Haar droom is in beide disciplines (kickboksen en MMA) wereld kampioen te worden en die mogelijk is er bij Bellator. Zij heeft momenteel de blauwe Bellator Kickboxing belt in haar bezit maar ze is ook op jacht naar de rode Bellator MMA belt. Ze nam de tijd om wat vragen te beantwoorden over Veta Artaga, haar voorbereiding, Hesdy Gerges en meer.

(Q): Allereerst hoe gaat het met je?

(A): Het gaat super goed! .. Dankjewel! Hoop ook met jullie?

(Q): Op je social media zagen we beelden van trainingen met Royce Gracie en John Kavanagh in Rome . Dat moet wel heel indrukwekkend en leerzaam zijn geweest kan je kort uitleggen hoe dat was?

(A): Het was super leuk en erg leerzaam.. Ik heb een goeie band opgebouwd met beide. Heb ook vaak contact met hun, als ik dingen wil weten met betrekking tot trainen geven ze mij daar advies in.

(Q): Ook ben je samen met Hesdy bij SBG geweest gaat dat vaste prik worden of was het een eenmalig uitstapje?

(A): Nou, in augustus vertrekken Hesdy en ik weer naar Dublin om daar ons trainingskamp voort te zetten dus dat gaat inderdaad vaste prik worden.

(Q): Is er al iets duidelijk wanneer Hesdy de Bellator kooi gaat betreden?

(A): Hesdy is op dit moment hard aan het trainen voor zijn debuut in de Bellator kooi, dus houd vooral zijn Instagram in de gaten waarop hij het bekend gaat maken.

(Q): Je hebt weer een MMA partij staan in september tegen Veta Arteaga in september kan je uitleggen wat je weet over haar?

(A): Ik weet dat ze komt om te vechten, net als ik. Verder weet ik ook dat ik als winnaar de kooi zal uit lopen. Dit is voor mij een opstakel opweg naar die rode titel.

(Q): Het zal je debuut in Amerika worden voor de organisatie brengt dat meer druk met zich mee?

(A): Een kooi is een kooi, maakt mij niet uit waar die staat. Ik ben bezig met een nieuw doel, ik wil ook die rode titel pakken. En waar ik moet zijn om een stap dichter bij die titel te komen, maakt me niet uit. Ik sta er en weet wat ik daar ga doen. Het beste van mezelf laten zien en winnen!

(Q): Veta Arteaga wisselt haar partijen af met winst en verlies maar heeft in de laatste uiting Emily Ducote weten te verslaan. Wat zijn de kwaliteiten van haar waar je voor op moet passen?

(A): Ik weet dat ze vooral wilde stoten maakt, vaak een beetje slordig, maar wel gevaarlijk. Ze komt zeker om te vechten en al helemaal in haar thuishaven. Ik bereid me zoals altijd, op van alles voor. Ik weet wat ik kan en waar ik voor train. De wedstrijd is een moment opname, en daar word bepaald wie er beter is. Wedstrijden uit het verleden maken dan niet meer uit. Ze heeft een paar goeie tegenstanders verslagen, en dat maakt mij alleen nog maar gretiger om van haar te winnen.

(Q): Als je deze partij winnend weet af te sluiten heb je een 3-fight winstreak iets wat niemand momenteel heeft in de divisie behalve de kampioen Ilima-lei Mcfarlane (8-0) denk je dat genoeg is om een titleshot te verzekeren?

(A): Ik ben van plan om te blijven winnen tot die titel shot komt. Ik houd me niet bezig met wat erna deze partij komt. Ik weet dat ik deze partij moet winnen en dat ik dan zeker een stap dichter bij ben. Dat is mijn drive. Ik kijk per partij, per tegenstander en natuurlijk wat ik daar ga laten zien. En dat is het enige wat op dit moment telt.

(Q): Je hebt eerder al gezegd dat je naast de blauwe bellator belt ook de rode wil hebben, wat zou dat betekenen voor je carriere als je ook nog eens bellator mma kampioen word?

(A): Met kickboksen ben ik in elke organisatie waar ik heb gevochten, kampioen geweest en de beste daarin verslagen. Ben dat nog steeds bij bellator kickboxing. Mijn droom is de eerste vrouwelijke atleet te worden die zowel de kickboks als de mma wereld kampioen is. Overal waar ik aan begin, wil ik de beste in worden. Op dit moment heb ik een nieuw avontuur en dat is mma. Ook hier wil ik de beste in worden.

(Q): De meeste mensen hadden verwacht dat je eerst weer de ring in zou stappen maar nu blijkt het toch de kooi. Zal je volgende partij weer een kickbokspartij worden?

(A): Als ik mijn bellator titel moet verdedigen, sta ik er. Als ik een stapje dichter bij die rode titel kan komen in de kooi, sta ik erook. Wat of wie na deze partij komt, ligt aan Bellator. Ik ben samen met mijn trainers overal op voorbereid.

(Q): Kickboksen zit in ons land weer in de lift, wat vind je van het niveau tegenwoordig en waarom is het juist nu in de lift?

(A): Er zijn weer grote organisaties die het kickboksen weer naar een hoger niveau hebben gebracht. Media die hier meer aandacht aan besteden en de sport is nu ook bekender bij de niet vechtsportliefhebbers. Het platform word groter, waardoor we gelukkig weer in een lift zitten. Al vind ik nog steeds dat wij als vrouwelijke vechters nog te weinig credits krijgen voor wat we wereldwijd presenteren. Als je bekijkt wat wij als vrouwelijke vechters voor niveau brengen , dan lopen er toch wat landen ver achter en behalen wij grote winsten wereldwijd. Daarom vind ik het niveau van onze vrouwelijke Nederlandse vechters super hoog, maar er word te weinig aandacht aan besteed en credits aan gegeven door het land waar we voor vechten , Nederland.

(Q): En tot slot er staat een rematch geplant tussen Anissa Haddaoui en mede bellator atleet Jorina Baars wie denk je dat daar de overhand gaat hebben?

(A): Ze zijn allebei super goed, ik vind beide vechters sterk, niet bang om stoten te vangen en uit te delen hahaha.. volgens mij zijn ze allebei super gemotiveerd, als ik eerlijk ben zou ik niet weten wie die winnaar word ik weet alleen dat het sowieso een knal partij gaat worden!

Succes in je voorbereiding en heel erg bedankt voor je tijd!REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk