next event
search
Mourad Bouzidi: Bron foto: GLORY

Mourad Bouzidi: "Als ik maar kan vechten"

Sep 14, 2018 Een vechter die nooit iemand uit de weg is gegaan. Mourad Bouzidi vertelt...

Mourad "The Silent Power" Bouzidi is geen onbekende in het vak. Hij draait al jaren mee, nog voordat GLORY bestond. Bouzidi stond tegen grote namen en komt altijd om te vechten. Zaterdag 29 september staat hij in de Johan Cruijff Arena tegen Michael Duut tijdens GLORY 59. Een rematch waar we veel van mogen verwachten.

Hoe ben je ooit begonnen met kickboksen?
Ik ben als 9-jarig jongetje begonnen omdat ik het gewoon leuk vond. Ik deed het in het begin om fit te worden en later wilde ik wel graag vechten. Zo ga je steeds je doelen verleggen. Gelukkig ging het goed. 

Je hebt een keer tegen Badr Hari gevochten, hoe kwam dit tot stand?
Ik vocht toen tegen Errol Zimmerman en won. Daarna was de partij tegen Badr Hari rondgekomen. Voor die partij had ik een aantal keer gevochten. Maar ik zat niet echt in een goede periode. Maar dat maakt niet uit, dat wil niet zeggen dat ik wel van hem zou winnen als het anders was geweest. Voor mijn doen was het gewoon een hele slechte periode. Ik verloor die wedstrijd ook, hij was gewoon beter. 
Als hij een gewichtsklasse lager zou willen vechten of jij gaat voor een klasse hoger, zou je dan nog eens tegen hem willen staan?
Ja, ik zou er wel voor open staan. 

Badr Hari, Gokhan Saki, Daniel Ghita, Errol Zimmerman, Hesdy Gerges om maar een paar te noemen. Jij hebt tegen de grote namen gestaan, meegedraaid aan de top. Iets waar velen maar van kunnen dromen
Weet je wat het is, het probleem van tegenwoordig is dat ze hun tegenstanders een beetje uitkiezen. Ik heb nog nooit van mijn leven een wedstrijd geweigerd. Ik nam altijd elke tegenstander aan. Tegenwoordig is het allemaal van: “tegen hem kan je wel, tegen die niet. Die heeft wel naam, die heeft geen naam. Van hem kun je wel winnen, van die niet.” Ik vind het jammer dat het zo gaat tegenwoordig. Helaas is het niet anders. 
Hoe was dat in die tijd, je was toen een stuk jonger?
Dat is alleen maar goed geweest voor mij. Er zijn veel leermomenten geweest. Alleen maar positieve ervaringen. 

Je vocht ook tegen Peter Aerts, je trainingsmaatje. Is dat niet vreemd?
Het was wel een beetje vervelend ja. Maar helaas viel de loting zo uit. Als het moment daar is, dan is het gewoon zakelijk. Je moet wel dan.

Vorig jaar mei was je laatste partij, tegen Michael Duut, wat heb je in de tussentijd gedaan?
Ik heb gewoon doorgetraind, ben bezig geweest met mijn eigen sportschool. Ik ben wel fit gebleven, alleen de aanbiedingen waren er gewoon niet. Vanuit GLORY kwam er niks en andere organisaties zijn ook niet overstag gegaan. Ik heb nu ook een losse wedstrijd bij GLORY dus geen contract voor meerdere wedstrijden. 
Ik heb in die tussentijd wel een partij aangeboden gekregen bij Enfusion maar die was later ook niet rondgekomen.

Heb je nog ambities om bij Enfusion te vechten?
Nee, niet perse Enfusion. Ik wil gewoon vechten. Het maakt mij niet uit waar en tegen wie, als ik maar kan vechten. Als alles gewoon goed geregeld is maakt de organisatie mij niet uit. 

Wat vond je van jouw laatste partij tegen Michael Duut?
Ik vind het jammer dat het zo gelopen was. Het ging voor mij heel goed en ik had totaal geen problemen met hem. Alleen ja jammer dat hij zich zo moet gaan uiten en het zo moet gaan afmaken. 
Ik heb Michael Duut gesproken over het voorval. Hij geeft aan dat het niet de bedoeling was, hij wilde zijn bloed afvegen
Ik heb dat soort dingen nooit. Ik ben altijd normaal aan het vechten, hij is eerder diegene die zich op een bepaald moment zo gedraagt. Voor mij is het gewoon zakelijk, ik stap de ring in zakelijk en ik kom mijn werk doen. That’s it.

Zijn er nog vechters waar je graag tegenover staat?
Ik vecht tegen iedereen. Natuurlijk, ik zou graag voor de titel willen vechten bij GLORY. Zekerweten. Ik heb van de laatste zes wedstrijden één verloren. Ik vind dat ik op z’n minst daar recht op zou moeten hebben. Aangezien anderen met slechtere prestaties wel voor de titel vechten. Maar goed, het maakt niet uit, als ik maar kan vechten. REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
 

Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"

MMA 
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk