next event
search
Fabio Kwasi: “Kickboksend stelt hij niet zoveel voor”Bron foto: Mixfight

Fabio Kwasi: “Kickboksend stelt hij niet zoveel voor”

Sep 3, 2018 Zaterdag 22 september zullen 8 vechters strijden voor de WFL World Champion Heavyweight-belt. Fabio Kwasi is een van die strijders en staat in de kwartfinale tegenover Murat Aygun.


Net zoals de K-1 Legendes Peter Aerts, Semmy Schilt, Ernesto Hoost en Remy Bonjasky, zal de kampioen 3 gevechten op 1 avond moeten winnen. Zo’n toernooi is niet niks, elke ronde telt en kan ervoor zorgen dat je dichter bij de belt komt. Of juist niet…

Wat betekent dit gevecht voor jou?
Dit is de kans om mensen,die dat nog niet hebben gezien, te laten zien wie Fabio Kwasi is. Dit toernooi zal mij zeker verder brengen in mijn carrière, ook omdat het op Spike wordt uitgezonden. Er zitten grote namen in het toernooi die ik kan verslaan, wat mij dus meer op de kaart zal zetten in de kickbokswereld. 

Heb je al een doel of plan waar je naartoe wilt gaan met je kickboks carrière?
Nee, ik heb niet echt een vast doel. Ik wil gewoon het hoogst mogelijke uit mijzelf halen. Als WFL winnen het hoogste is, dan is dat maar zo. Of als ik de eerste plek in de wereld behaal, of beste kickbokser ooit, dan is dat zo. Ik zal er altijd voor gaan om het beste uit mijzelf te halen.

Waar haal jij je motivatie vandaan?
De motivatie haal ik uit al die andere vechters die bij Mike’s Gym zitten. De jongens die daar vechten, vechten ook op hogere niveau of hebben op hoog niveau gevochten. Als ik daar naar kijk dan kan ik daar energie uit halen en dan zie ik wat er mogelijk is. 

In april 2017 sloeg Ibrahim El Bouni je KO in de derde ronde. Zou je nog een rematch met hem willen?
Hij zat eerst in het toernooi maar hij is eruit gegaan. Ik was hem zeker graag tegengekomen om dingen recht te zetten.


Bron foto: Mixfight

Wie uit dit toernooi schat jij het sterkst in?
Ik denk de grootste kanshebber degene is tegen wie ik het eerste moet vechten [Murat Aygun].Ik denk wel dat hij van het toernooi de beste tegenstander is. Niet de beste kickbokser maar wel meest gevaarlijk, maar dat komt wel goed 22 september. Hij is verder niet een hele bijzondere vechter. Hij heeft alleen de aanhang en wordt enorm gehyped. Leuk die promotie en reclame, maar kickboksend stelt hij niet zoveel voor. 

Hoe pak je je voorbereiding aan, heb je een gameplan?
Ja, we hebben al wel een gameplan. Maar daar kan ik natuurlijk niet te veel over zeggen. We weten hoe we het gaan aanpakken, hoe hij dan reageert en hoe we het dan gaan doen. We hebben verschillende tactieken voor de dingen die hij zal doen. We zien in zijn gevechten steeds één dezelfde patroon, daar gaan we op werken. Tegen Murat wil ik zeggen: Ik hoop dat je hard traint, dan krijg je minder hard een pakslaag. Als je rustig aan doet in de wedstrijd dan wil ik je best eruit tikken, maar als je wild gaat doen wordt het alleen maar moeilijker voor jou.

Tegen wie zou jij graag in de finale willen staan?
Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Ik denk dat ik wel tegen [Andrei] Stoica wil staan omdat hij wel een grote aanhang heeft internationaal. Verder maakt het mij niet uit. Het zou leuk zijn als ik beide broers zou kunnen aanpakken omdat ik eerst tegen Bogdan heb gestaan.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
 

Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"

MMA 
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk