next event
search
(Interview) Pieter Buist: Bron foto:

(Interview) Pieter Buist: "Sully is super sterk maar voor elk probleem zijn er 1 of meerdere oplossingen"

Sep 3, 2018 23 september zal het lightweight toernooi ten einde gaan komen wanneer Pieter Buist en Sully Bull de finale gaan uitvechten. WFL MMA 3 zal wederom plaats gaan vinden in het Topsportcentrum in Almere en kaarten zijn nog verkrijgbaar via wfltickets.com.

De allereerste WFL MMA kampioen zal deze maand gekroond gaan worden en Pieter Buist is vastberaden om de titel te claimen. Hij staat die zondag 23 september tegenover Sully Bull in een lightweight titelgevecht van vijf rondes. De twee zullen het main event gaan verzorgen in alweer de derde editie van World FIghting League Mixed Martial Arts.

Buist is vastberaden om nog een titel aan zijn collectie toe te voegen en aan zijn training zal het niet liggen. "The Archangel" is een positieve jonge kerel uit Breda die een druk leven heeft. Zo traint hij ongeveer 12 tot 14 keer in de week, werkt hij parttime en heeft hij nog een gezin. Toch nam Buist de tijd om wat korte vragen te beantwoorden in aanloop naar zijn partij.
Q: Allereerst hoe gaan het met je?

A: Met mij gaat het super, ik ben gezegend, mijn gezin is gezond en we leven een zo positief mogelijk leven. We proberen elke dag het beste eruit te halen hahaha.

Q: Kan je voor de weinig mensen die het niet weten in het kort even uitleggen wie je bent en vertellen wat je al bereikt hebt in het MMA?

A: Ik ben Pieter Buist geboren en getogen in Breda. Ik ben 3 x Europees kampioen in 2 divisies (2x in 77kg en 1x in 70 kilo) en op 23 september ook wereld kampioen in de 70 kilo divisie.

Q: Je staat 23 september in het main event van WFL MMA 3 tegenover Sully Bull voor de lightweight titel. Hoe gaan de voorbereidingen?

A: Ja het gaat super ik train en leef voor deze partij dus ik train 12 tot 14 keer per week maar dat doe ik altijd. Partij of geen partij het is een LIFE style.

Q: En dan werk je ook nog eens part-time bij, hoe krijg je het allemaal gecombineerd?

A: Gewoon bikkelen of zoals ik altijd zeg gewoon #manblijven hahaha. Als je iets wilt in het leven en er hard voor werkt , nooit opgeeft en positief blijft ( ik doe dat via Jesus Christus hahaha ik ben een gelovige jongen) dan is alles mogelijk en niks onmogelijk.

Q: :Wat vind je van de match-up?

A: Het word een top partij tussen twee toppers dus mensen krijgen waar voor hun geld.

Q: We weten dat Sully een sterke grappling stijl heeft maar je traint nu veel bij combat brothers met top grapplers zoals Reinier de Ridder en Harun Ozkan, hoeveel baat heb je daar bij?

A: Alles.! Mijn hele game en skillset zijn compleet veranderd, vernieuwd maar vooral verbeterd. En dat zie je ook terug in mijn partijen.

Q: Los van zijn grappling bezit Sully ook een hoop kracht in zijn handen hoe denk je daar mee om te gaan zonder teveel van je gameplan weg te geven?

A: Sully is super sterk maar voor elk probleem zijn er 1 of meerdere oplossingen, die ga ik vinden en toepassen.

Q: Baseer jij je gameplan op je tegenstander of baseer je die op je eigen sterke punten?

A: Beide maar ik focus vooral op mezelf.

Q: Het evenement is al een keer verzet want je zou in eerste instantie in mei al voor de titel vechten kan je vertellen hoe het was om dat telefoontje te krijgen en te horen dat het vier maanden langer zou duren voor je weer in de kooi zou staan?

A: De grond zakte onder mijn voeten vandaan toen ik het telefoontje kreeg, maar ik ben een pro dus ik heb even een stapje terug gezet. Natuurlijk flink balen maar er van leren en het positieve er uit halen. Het geeft ook extra motivatie er nog harder tegen aan te gaan.

Q: Dit is je derde keer in de WFL kooi en je begint een beetje het vaste gezicht van WFL MMA te worden wat vind je van de organisatie tegenover andere organisaties in de Benelux?

A: World Fighting League MMA is een fijne organisatie om samen mee te werken en de mogelijkheid om naar de big Leagues te gaan is via hun groter dan bij de meeste organisaties. Daar bovenop kom je op tv (Spike TV) dus je naamsbekendheid word daar door ook groter wat altijd mooi meegenomen is. World Fighting League en Spike TV zorgen ervoor dat de opkomende vechters daardoor een vast platform hebben om hun kunsten te laten zien.

Q: Succes en heb je eventueel een boodschap voor de fans?

Kom 23 september supporten en ik beloof jullie dat ik de wereldtitel mee naar huis neem en het een top partij word. Buiten onze partij is deze fight card gevuld met toppers en top partijen dus deze wil je niet missen!!!
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk