next event
search
(Interview) Agy Sardari: Bron foto: WFL MMA

(Interview) Agy Sardari: "Ik voel me als herboren"

Sep 7, 2018 Op 23 september zal Agy Sardari voor de tweede keer de World Fighting League koi instappen. Ditmaal tegenover Tycho Brakel i een lightweight partij.

De 25-jarige Tilburger, Agy Sardari is al van jongs af aan bezig met vechtsport. Zo heeft hij vanaf vroege leeftijd aan karate gedaan en is hij op zijn 18e overgestapt naar Mixed Martial Arts. Hij is geboren in Teheran,Iran en is op vroege leeftijd verhuisd naar Tilburg.

Het zal de tweede keer zijn dat Sardari uitkomt voor World Fighting League Mixed Martial Arts. In de vorige editie wist hij via rear naked choke te winnen in de derde ronde. Ditmaal staat hij tegenover Tycho Brakel in een lightweight partij.

Q: Allereerst hoe gaat het met je?

A: Super! We trainen 2x per dag. Ik voel me mentaal heel sterk, fysiek ook erg sterk maar uitgeput door mijn trainingskamp, maar dat hoort erbij. Over het algemeen heel goed en scherp!

Q: Kan je kort uitleggen wie je bent en wat je al bereikt hebt in het MMA?

A: Ik ben Agy Sardari, 25jaar oud. Geboren in Teheran, Iran. En woon al zo’n 21 jaar in Tilburg. Vanaf mijn 10/11e was ik begonnen met karate en heb op mijn 18e de overstap gemaakt naar Mixed Martial Arts. Mijn amateur carrière heb ik als undefeated afgesloten, met op het einde nog een VFC Grand prix 8 mans toernooi waarbij ik 3x moest vechten op een avond. Als winnaar van dat toernooi bracht het mijn record naar 7-0 en daarna was het tijd voor een overstap naar het (semi)pro mma. Ondertussen ben ik al een tijdje prof, en heb ik tot nu toe een record van 7-2.

Q: Je hebt er een tijd uitgelegen door toedoen van blessures hoe voel je je nu?

A: Ik voel me als herboren. Mijn rugklachten begonnen heel vroeg en het leek alsof ik er nooit meer vanaf kwam. Heel mijn prof- Periode heb ik met extreme pijn geleefd, slecht geslapen. Constant met pijnstillers en continu halve trainingskampen gehad waarbij ik niet optimaal kon trainen door mijn rugpijn en uiteindelijk Hernia. Het liep eigenlijk ook allemaal prima hoor, maar puur door talent denk ik. Na 7-0 in amateur, had ik ook een 5-0 reeks in het professionele MMA en ik dacht dat wel lang vol te kunnen houden, van oooh dat komt wel weer goed. Zelfs met een Hernia dacht ik dat niemand me kon outworken totdat ik twee keer voor de Europese titel moest tegen twee echte knokkers en op dat niveau haal je het niet met talent en halve bak trainen. Ik verloor ze helaas beide op punten. Nou.. ik heb mijn lesje geleerd. Ik moet zeggen, ik zou zelfs door blijven gaan als ik niet in een rolstoel terecht kwam. Op een gegeven moment was het zo erg dat ik niet meer uit bed kon, geen sokken meer aan kon trekken en niet eens mijn tenen naar me toe kon trekken. Na meer dan 16 behandelaars, zelf maar een kliniek opgezocht en ik kreeg binnen 3 weken een hernia operatie. Dat was een flinke prop die tegen mijn zenuwen drukte, die staat nu in potje naast al mijn prijzen. Het is eindelijk tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Q: Hoe voel je je straks als je weer in de kooi staat? Kan je dat gevoel een beetje uitleggen?

A: Dat gevoel kan niemand echt uitleggen denk ik, het is zoveel plezier gemixt met adrenaline en angst. Eigenlijk van alles. Elke keer zeg je weer tegen jezelf, why the fuck doe ik dit. En gelijk na je partij, denk je: DAT WAS KICKEN, Wanneer is de volgende? Ik heb er echt zin!! ( zeg ik nu)

Q: Er waren een aantal afzeggers in aanloop naar het evenement maar je staat nu tegenover Tycho Brakel. Wat vind je van de matchup?

A: Ja leuke jongen denk ik, jong en hongerig. Dit kan een leuke partij worden. Natuurlijk is het een gevecht en kan je overal tegenaan lopen, maar eerlijk gezegd denk ik nog niet dat hij van mijn kaliber is. But we shall see…

Q: Heb je hem al geanalyseerd of laat je dat aan je coaches en trainers over?

A: Ja zeker, dat doen we met zijn allen. Iedere vechter heeft zijn eigen spel en ik speel zijn anti-spel. Net een potje schaken. Het is een lange jongen die zijn reach goed weet te gebruiken voorzie je daar problemen in? Zoals ik al zei, iedere spel heeft zijn anti-spel. Ik denk niet dat hij zijn reach kan gebruiken. Daarnaast ben ik het ook wel een beetje gewend, ik heb genoeg sparringspartners boven de 1,90m.

Q: Wat zijn volgens jou nog meer de sterke punten van Tycho?

A: Ik denk dat hij vooral mentaal een strijder is, maar dat zijn wij jonge gastjes allemaal ;) Mocht je ongeschonden uit de partij komen hoe snel zou je weer in de kooi willen stappen? Als ik geen schrammetje heb, zo snel mogelijk natuurlijk, misschien zelfs 2 weken later. Helaas heb ik vrij weinig te zeggen, de coaches en manager bepalen dat en al zouden we met zijn allen zo snel mogelijk willen, vind je niet zo gauw partijen, of ze zeggen af, of ze beschermen hun record en je vindt gewoon niks.

Q: Wat is de ideale wedstrijd ritme voor jou?

A: Dit scheelt. In een ideale wereld, waarbij ik me kan focussen op mijn sport en zoals Amerikaanse profs leef van sponsoren en verder niet zou werken, Na iedere partij op vakantie ga en daarna er weer tegenaan kan. Dan Zeker 6/7 x per jaar. Maar zoals het nu is, met veel werken, weinig betaald krijgen voor je partijen en bijna geen partijen te vinden zijn, is 4 genoeg. Ik heb zelfs een jaar gehad waarbij ik 2x vocht.

Q: Heb je nog een boodschap voor de fans?

A: Ik heb echt veel liefde voor de mensen die me supporten, blijf dat doen, kom 23 September kijken in Almere en volg me op Instagram: Agysardari. Er zijn nog sponsor mogelijkheden dus wil je nog sponsoren? Stuur me een berichtje.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk