next event
search
Murat Aygun wint Final 8, terecht?Bron foto: WFL/Spike

Murat Aygun wint Final 8, terecht?

Sep 23, 2018 Overal op social media barstte het los na de uitslag. Wat vinden jullie?


Als je gisteren naar WFL Final 8 hebt gekeken op Spike, of er aanwezig was zit je wellicht met wat vraagtekens. Niet alleen de finale uitslag riep boze reacties op, de toeschouwers vonden wel meer uitslagen verwarrend.

De avond begon om 20:00 met de Final 8, zij streden om een plek in de halve finale. Als het aan de kijkers lag zag de halve finale er anders uit. Zou het Fabio Kwasi tegen Clyde Brunswijk zijn in plaats van Murat Aygun tegen Sam Tevette. In de halve finale hadden de toeschouwers verwacht dat Andrei Stoica had gewonnen. Ook Andrei zelf kwam verbaasd naar de jury en zocht steun bij het publiek.

Maar toch stond Murat Aygun in de finale tegen de fransman Nordine Mahieddine. Een gevecht die behoorlijk gelijk op ging, maar waarbij Murat flink aangeslagen raakte. Murat werd als winnaar op punten uitgeroepen en won daarmee de belt, 100.000 euro en een contract bij Bellator. In de zaal liepen de mensen verbaasd weg en op social media barstte het kritiek meteen los.

Er werden rekensommetjes gemaakt, Murat zou namelijk veel kaarten en vip-tafels hebben verkocht. Er werden van allerlei redenen gegeven waarom het op voorhand besloten was dat Murat zou gaan winnen. De organisatie WFL, de bond ISKA en zelfs de presentatoren Marloens Coenen en Remy Bonjasky werden aangekeken op de uitslag. De organisatie zou hebben gezorgd voor de doorgestoken kaart. “ISKA levert net zoals bij GLORY wel vaker omstreden uitslagen”. De presentatoren zouden er wat van moeten zeggen, maar durven het niet omdat dit hun brood is. 

Helaas blijft het een jurysport met een puntentelling waarbij het op 1 á 2 punten kan gaan. 




REACTIES