next event
search
MIXFIGHT ON TOUR: SPORTS ART DEN HELDERBron foto: Chris van der Meijde

MIXFIGHT ON TOUR: SPORTS ART DEN HELDER

Dec 10, 2018 MIXFIGHT ON TOUR: SPORTS ART DEN HELDER

MIXFIGHT ON TOUR

Mixfight.com is weer gestart met het bekende Mixfight on Tour. En de komende tijd zullen we dan ook regelmatig in het land opduiken om mee te trainen op een sportschool om daar een verslag van te maken, foto’s en evt ook een kleine videoreportage.

Mixfight on tour heeft een nieuw team samengesteld en wordt gesponsord door Booster fight gear die trainingsspullen beschikbaar heeft gesteld zo dat de mixfight reporters met zo goed mogelijk en veilig kunnen meetrainen met nieuw  materiaal van de hoogste kwaliteit.

In de eerste aflevering van de nieuwe Mixfight on tour trainde onze nieuwe reporter Marieke Post mee op de sportschool waar zij zelf al 11 jaar traint en ook les geeft, nml Sports Art Den Helder van Jorina Baars.

 

Marieke Post is een voormalig A-klasse vechtster die 24 maal in de ring stond in binnen en buitenland. Van haar 24 partijen wist zij er 19 te winnen, verloor zij er 4 en vocht 1 maal onbeslist. Haar laatste wedstrijd vocht zij op 7 februari 2015 bij Enfusion tegen Sheena Wildershoven (die kort er na Enfusion wereldkampioen werd) die zij op punten versloeg in Eindhoven.

Momenteel traint zij nog steeds diverse malen per week bij Sports Art Den Helder en geeft zij er les in kickboksen. In het dagelijks leven werkt zij als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Carolien Slot & Marieke Post.

 

SPORTS ART DEN HELDER

Het is maandagavond en de wind waait erg hard, zoals altijd in Den Helder. Ik stap mijn oude vertrouwde sportschool binnen, wat ik al 11 jaar doe, meerdere keren per week. Op de begane grond is een ruimte voor circuit trainingen waarin de sport specifieke trainingen worden gedaan. Zodra je boven komt, proef je al snel de gezellige en ontspannen sfeer in de vooral knusse gym van Jorina Baars. Ouders, mensen die komen trainen en vrienden zitten aan de houten balie of wachten dat hun kinderen klaar zijn met de training. Dit is Sports Art, de sportschool die ongeveer 2 jaar geleden is overgenomen door Jorina Baars van de oude eigenaar Jaap Blokker.  De sportschool is enorm gegroeid onder haar leiding en er is grote club wedstrijdvechters waaronder A-klasser Jimi van Oeveren[MP1] . Zo vochten er vorige maand in Den Helder op het gala van Old School Martial Arts maar liefst 11 vechters van Sports Art Den helder. Op de eerste etage staan er een groot aantal apparaten waar kracht getraind kan worden en aan de achterzijde glanst de groene dojo je tegemoet. Jorina Baars, is met haar ongeslagen record van 46-0-03 een fenomeen in de vechtsportwereld en wordt door vele kenners momenteel pound for pound gezien als werelds beste vrouwelijk kickbokser. Jorina is niet alleen een vechtmachine in de ring maar een zeer betrokken persoon in de maatschappij, een loyaal en vriendelijk persoon. Een waar voorbeeld voor vele vrouwelijke vechters en nu dus ook eigenaresse van Sports Art in Den Helder. Sinds afgelopen juli werk ik als manueel & sporttherapeut ook in de deze sportschool.

Op de maandag worden de eerste twee uur benut door twee uur kids kickboksen. De groepen zijn enorm goed bezet. En ook hier zie je dat het enorm populair onder de jeugd is. Daarna zal de beginners & gevorderden les beginnen.  Het is deze training waar aan wij deel zullen nemen voor Mixfight on tour. De training, die een uur zal duren, wordt door Jorina zelf gegeven.

Een twintig tal personen, variërend in samenstelling qua niveau, geslacht en leeftijd hebben deze avond de weg naar de sportschool gevonden om een uurtje stevig te kickboksen. De training speelt zich de hele les in een hoog tempo af waardoor er stevig aan de conditie gewerkt wordt. Ruim drie kwartier passeert een uitgebreid arsenaal aan technieken van stoten, knieën, en  trappen de revue. Hierna wordt de training afgesloten met een kwartiertje gecontroleerd sparren met elkaar waar iedereen goed rekening houdt met elkaars niveau.

Moe maar voldaan wordt zo de training besloten en ook mijn eerste Mixfight on tour. Een heerlijke start hier van op de sportschool waar ik al elf jaar train, mij thuis voel en letterlijk bloed, zweet en tranen mee heb gedeeld.

Namens Mixfight.com bedanken wij Jorina voor de gastvrije ontvangst en training op haar sportschool.

 Een uitgerbreid fotoverslag is te zien in ons forum:

http://www.mixfight.nl/forum/showthread.php?138589-Verslag-Mixfight-on-tour-Sports-Art-Den-Helder-by-Jorina-Baars&p=1330797#post1330797

Voor meer informatie over Sports Art Den Helder

 

www.sportsartdenhelder.nl

Willemsoord 52-D1

 1781 AS Den Helder

 REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk