next event
search
Artem Lobov niet langer bij de UFCBron foto:

Artem Lobov niet langer bij de UFC

Jan 30, 2019 "The Russian Hammer" kondigde met een storm van tweets zijn release bij de UFC aan, hij is duidelijk opgewonden over alle mogelijkheden die hem te wachten staan in het MMA en daarbuiten.

MMA Fighting bevestigde de release van Lobov, die blijkbaar werd aangevraagd door Lobov zelf en goedgekeurd werd door de UFC.

Dit nieuws komt niet als een verrassing, Lobov had het ruim een half jaar geleden al over een overstap naar kickboksen en andere vechtsporten en liep zelfs met het idee om in 2017 al om zijn release te vragen. Nu dat helemaal rond is aarzelt hij niet om namen en organisaties te noemen tegen wie of voor wie hij zou willen vechten of werken.

Ondanks dat hij door zijn vriend Conor McGregor werd aangeprezen als een van de beste jongens in de sportschool slaagde Lobov er nooit in om grip te krijgen op de bijzonder sterke vedergewicht divisie van de UFC. Hij bereikte de finale van The Ultimate Fighter 22 (met een beetje hulp van coach McGregor, die hem terug haalde na een verlies partij) en vocht in 2017 zelfs een main event tegen Cub Swanson die hij overigens verloor. Hij verlaat de UFC met een negatief record van 2-5 record en brengt zijn algehele MMA-record op 13-15-1.








REACTIES