next event
search
UFC vechters McGregor en Nurmagomedov zeker zes maanden geschorstBron foto:

UFC vechters McGregor en Nurmagomedov zeker zes maanden geschorst

Jan 29, 2019 De UFC vechters Connor McGregor en Khabib Nurmagomedov zijn beiden voor minimaal zes maanden geschorst voor hun wangedrag na hun UFC partij in 2017. Beide vechters krijgen ook een boete.

Nurmagomedov krijgt zelfs een schorsing van negen maanden maar kan deze terugbrengen tot zes  maanden als hij meedoet aan een anti-pestcampagne. De Rus krijgt verder een boete van 500.000 dollar, McGregor komt er met een boete van 50.000 dollar een stuk beter vanaf. De schorsing van beide vechters gaat met terugwerkende kracht in vanaf 6 oktober 2018, wat betekent dat McGregor op 6 april de octagon weer in mag. Dat geldt in het gunstige geval ook voor Nurmagomedov.

Nurmagomedov en McGregor, die niet bij de zitting aanwezig waren, waren al voorlopig geschorst door de Nevada State Athletic Commission, het orgaan dat de zaak behandelt aangezien het gevecht tussen beide vechters in Las Vegas was.

Rake klappen na gevecht

Nurmagomedov, die het gevecht met McGregor via submission won, klom na de partij over het hek van de octagon. Hij viel vervolgens Dillon Danis aan, een sparringpartner van McGregor.
De Ier raakte vervolgens slaags met een begeleider van Nurmagomedov, waarna rake klappen werden uitgedeeld. Drie begeleiders van Nurmagomedov werden door de politie gearresteerd, maar omdat McGregor geen aangifte wilde doen, waren ze snel weer op vrije voeten.



REACTIES