next event
search
TJ Dillashaw wil vedergewicht supergevecht tegen Max HollowayBron foto: UFC

TJ Dillashaw wil vedergewicht supergevecht tegen Max Holloway

Jan 16, 2019 Elke MMA vechter wil een uniek record opbouwen. TJ Dillashaw streeft naar een tweede titel in zijn aankomende supergevecht tegen de regerende vlieggewicht kampioen Henry Cejudo, en blijkbaar ziet hij kansen voor een derde titel als hij met Cejudo afgerekend heeft.

De UFC begint het jaar met een historisch 'champ vs champ' gevecht met een kampioen die een gewichtsklasse lager zal gaan vechten om zo een tweede titel aan zijn collectie toe te kunnen voegen. Bantamgewicht kampioen Dillashaw  zal het in de main event van komend weekend opnemen tegen Henry Cejudo.

Dillashaw vs Cejudo

Op zaterdag 19 januari zal TJ ”The Viper” Dillashaw, die onlangs heeft onthuld dat de UFC hem veel geld geboden heeft om de vlieggewicht divisie op te heffen, de titel in Californië proberen te winnen. Hij zal proberen de derde twee divisie kampioen in de geschiedenis van de UFC te worden.

Cejudo zet voor het eerst zijn titel op het spel sinds hij deze in augustus van Demetrious Johnson heeft gewonnen. Hij zette de MM wereld in 2018 op zijn kop toen hij tijdens UFC 227 de titel won van de meest dominante kampioen die de UFC ooit gehad heeft.

Cejudo verloor twee jaar geleden op TKO het eerste gevecht tegen "Mighty Mouse" maar vorig jaar wist de Olympische gouden medaillewinnaar de indrukwekkende winst reeks van Johnson via een split decision te beëindigen.

“Het voelt goed om de man, de mythe, de legende, Demetrious Johnson te verslaan. Dit is een droom die uitkomt, van Olympisch gouden medaillewinnaar tot UFC kampioen. Ik haat de tweede plaats en voor de eerste keer op een verwoestende manier verliezen tegen Demetrious Johnson motiveerde me niet alleen maar legde ook een vinger op de zere schouder. "Triple Divisie Kampioen

Dillashaw probeert Cejudo's feestje echter te verpesten met een belofte om zijn titel te ontfutselen en de volgende kampioen te worden. In een recent interview zei de 32-jarige Dillashaw zich te richten op het verslaan van de vlieggewicht kampioen zodat hij de vedergewicht titel als volgend doel kon stellen.

"Iedereen wil dat ik naar de vedergewicht divisie ga om tegen Max Holloway te vechten, Ik zou het graag willen. Maar kijk, stap voor stap. Laten we eerst van Cejudo winnen dan kan Max de volgende zijn. Ik kan de eerste zijn die ooit voor drie titels gaat. "

Het lijkt erop dat de legendarische twee divisie titels van Conor McGregor een trend is om te volgen voor UFC kampioenen die meer willen dan alleen hun titel verdedigen. Duane Ludwig, coach van Dillashaw, zei onlangs over het potentieel van zijn talent voor een kans op de vedergewicht titel het volgende:

"Ik denk dat dat meer een uitdaging zou zijn om in gewicht omhoog te gaan dan het was om een gewichtklasse lager te gaan. T.J. is sowieso geen grote bantamgewicht. Als je in gewicht stijgt, zien we meer verandering. "

We zullen op 27 januari zien of Dillashaw de kans krijgt om te lobbyen voor een titelgevecht tegen Max Holloway of dat hij de kampioen van een divisie blijft.

Wie is zaterdag jullie favoriet voor de winst, Dillashaw of Cejudo?REACTIES