next event
search
Anderson Silva maakt opwachting in Brazilië op UFC 237Bron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Anderson Silva maakt opwachting in Brazilië op UFC 237

Feb 21, 2019 Anderson Silva zal na zeven jaar weer in Brazilië vechten. Hier zal hij Jared Cannonier verwelkomen.
Voormalig UFC kampioen Anderson Silva (43) maakt een snelle ommekeer na zijn verloren partij tegen Israel Adesanya.Twee weken geleden stond The Spider nog in de Octagon in Melbourne op UFC 234. Nu kan hij zich voorbereiden op een thuispartij in Curitiba, Brazilië.

UFC 237
Silva vocht al zeven jaar niet meer voor het thuispubliek in Brazilië. Zijn laatste partij in Brazilië vocht hij in 2012, waarin hij Stephan Bonnar versloeg via een technische knockout in een Light Heavyweight partij. UFC 237 staat gepland in mei en zal zich afspelen in de Arena de Baixada in Curitiba. UFC Strawweight kampioene Rose Namajunas zal hier haar titel verdedigen tegen Jessica Andrade. ESPN-journalist Brett Okamoto wist het nieuws te melden.
''Breaking: Anderson Silva zal Jared Cannonier treffen op UFC 237, 11 mei in Brazilie, volgens UFC-president Dana White,'' aldus Okamoto. ''Silva verloor onlangs via een decision van Israel Adesanya in het main event van UFC 234 eerder deze maand, en zei dat hij op de kaart in Brazilië wilde staan.''

Jared Cannonier
Cannonier (34) staat momenteel op de 9e plaats in de UFC Middleweight rankings. De Braziliaanse legende staat op de 15e plek. The Killa Gorilla kwam ongeslagen de UFC binnen maar moest inmiddels vier keer zijn meerdere kennen. Daarnaast wist hij ook vier partijen winnend af te sluiten. Cannonier versloeg onder andere David Branch en Ion Cutelaba.

Keerpunt
Silva's carrière is abrupt veranderd sinds zijn laatste partij in Brazilië in 2012. In Rio de Janeiro zette hij het record van meest opeenvolgende overwinningen in de UFC op 16 partijen. Na het gevecht stapte The Spider nog zeven keer de Octagon in waarin hij er 5 verloor, één won en één no-contest in verband met een positieve test op verboden middelen. Zowel Silva als tegenstander Nick Diaz kregen een positieve test terug.



REACTIES