next event
search
Bellator MMA kondigt Featherweight World Grand Prix aanBron foto: X Games

Bellator MMA kondigt Featherweight World Grand Prix aan

Feb 20, 2019 In navolging van het Heavy - en Welterweighttoernooi komt Bellator ook met een Featherweighttoernooi.
De Bellator World Grand Prix toernooien zijn een shot in de roos voor de MMA-organisatie. Na het Heavyweighttoernooi en het nog spelende Welterweighttoernooi komt Bellator ook met een Featherweight variant. 

Bellator Featherweight World Grand Prix
Bellator president Scott Coker liet tijdens de Ariel Helwani's MMA Show weten dat de organisatie bezig is met een Featherweighttoernooi dat dit jaar van start zal gaan.

''Onze volgende toernooi dat we gaan aanbieden is een Featherweighttoernooi'', aldus Coker. ''We gaan daarmee beginnen in de herfst. Als je nadenkt over alle gasten in die divisie dan moet dit gewoon gebeuren.''

16-man toernooi
In tegenstelling tot de acht deelnemers van het Heavy - en Welterweight Grand Prix zal het Featherweighttoernooi bestaan uit zestien deelnemers. De eerste ronde zal op één avond gevochten worden waarna de finales zullen volgen.

''Het wordt denk ik een 16-man toernooi. We zullen beginnen met 16 atleten, dan acht, dan naar vier, twee en dan één (winnaar). Dat is de scoop van de dag. Het zal één jaar duren. De zestien atleten zullen allemaal op één avond vechten, zodat we acht partijen hebben op één avond, of we zullen het verdelen over twee avonden achter elkaar zoals we vaker doen.''

Patricio Freire
Huidig Bellator Featherweight kampioen Patricio Freire zal ook meedoen aan het toernooi. Elk gevecht van Freire zal een titelgevecht zijn net zoals in het Welterweighttoernooi met Bellator kampioen Rory MacDonald. De Canadees verdedigt zijn titel op 27 april tegen Jon Fitch als hij begint aan het Welterweighttoernooi.

Multi-miljoen dollar
Coker gaf aan dat hij hoogstwaarschijnlijk een riant bedrag zal koppelen aan de Bellator Featherweight World Grand Prix titel en dat de atleten tijdens het toernooi ook goed betaald zullen worden. Hierdoor wordt er gesproken van een multi-miljoen dollar toernooi.




REACTIES