next event
search
‘Boxing Influencers promotie voor de sport’Bron foto: Boxing Influencers

‘Boxing Influencers promotie voor de sport’

Feb 14, 2019 Het meest besproken boks evenement Boxing Influencers zal vrijdag 15 februari gaan plaatsvinden. Diverse vloggers, rappers en fitgirls zullen het tegen elkaar opnemen en uitvechten wie de sterkste is. Uit de vechtsportwereld komen verschillende geluiden over dit evenement.

Bitch fight’
In het programma #FIRST uit kickbokslegende Remy Bonjasky zijn zorgen. Het is niet alleen dat het een ‘soort bitch fight’ wordt na 6 maandjes trainen’, een wedstrijd raadt Remy met zo’n korte voorbereiding dan ook af. Maar het is ook dat de vechtsport op deze manier volgens hem wordt beledigd. “Er zijn jongens die jarenlang aan het trainen zijn om maar ene klein beetje podium te krijgen en iemand die een beetje volgers heeft die krijgt meteen een podium,” zegt Bonjasky wat verontwaardigd. “Die jongens die er echt alles voor geven en elke training keihard trainen, blessures oplopen en echt alles ervoor opgeven, die krijgen niet eens dat podium.”

Mooi gevecht
Op sociale media klinken dezelfde geluiden in diverse vechtsportgroepen. Maar toch kunnen veel vechtsportliefhebbers zich ook vinden in de motivatie van Melvin Manhoef om een dergelijk evenement te organiseren. “Na 3 maanden deed ik ook mijn eerste wedstrijd en dat zag er ook niet uit. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar ik won. Dat is ook niet waar we jullie [influencers, red.] voor halen, om de mooiste wedstrijd te vechten. Het is gewoon entertainment, het is gewoon de sport promoten en zodat de kinderen kunnen meekijken dat ze [influencers, red.] echt ergens voor gaan,” vertelt Manhoef in het programma. 

Kruisbestuiving
Ouassima Tajmout die bij Melvin op de bank zit en tevens zelf vrijdag de ring in stapt, vertelt dat ze door waar ze traint een WFL-vechter heeft leren kennen. De 2 volgen elkaar nu op sociale media en dat is precies wat Manhoef voor ogen heeft. Volgens Melvin kunnen de influencers de sport omhoog brengen en de atleten kunnen mee liften met de influencers waardoor hun achterban de atleten gaan volgen en de atleten zelf sportinfluencers worden. Deze kruisbestuiving is wat Manhoef wil bereiken met het organiseren van Boxing Influencers. 

Toch benieuwd geworden naar het evenement en hoe de Influencers het zullen gaan doen? Doe dan mee met onze win-actie via Facebook en Instagram en maak kans op 2 kaarten voor Boxing Influencers vrijdag 15 februari in Topsportcentrum Almere.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk