next event
search
‘Boxing Influencers promotie voor de sport’Bron foto: Boxing Influencers

‘Boxing Influencers promotie voor de sport’

Feb 14, 2019 Het meest besproken boks evenement Boxing Influencers zal vrijdag 15 februari gaan plaatsvinden. Diverse vloggers, rappers en fitgirls zullen het tegen elkaar opnemen en uitvechten wie de sterkste is. Uit de vechtsportwereld komen verschillende geluiden over dit evenement.

Bitch fight’
In het programma #FIRST uit kickbokslegende Remy Bonjasky zijn zorgen. Het is niet alleen dat het een ‘soort bitch fight’ wordt na 6 maandjes trainen’, een wedstrijd raadt Remy met zo’n korte voorbereiding dan ook af. Maar het is ook dat de vechtsport op deze manier volgens hem wordt beledigd. “Er zijn jongens die jarenlang aan het trainen zijn om maar ene klein beetje podium te krijgen en iemand die een beetje volgers heeft die krijgt meteen een podium,” zegt Bonjasky wat verontwaardigd. “Die jongens die er echt alles voor geven en elke training keihard trainen, blessures oplopen en echt alles ervoor opgeven, die krijgen niet eens dat podium.”

Mooi gevecht
Op sociale media klinken dezelfde geluiden in diverse vechtsportgroepen. Maar toch kunnen veel vechtsportliefhebbers zich ook vinden in de motivatie van Melvin Manhoef om een dergelijk evenement te organiseren. “Na 3 maanden deed ik ook mijn eerste wedstrijd en dat zag er ook niet uit. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar ik won. Dat is ook niet waar we jullie [influencers, red.] voor halen, om de mooiste wedstrijd te vechten. Het is gewoon entertainment, het is gewoon de sport promoten en zodat de kinderen kunnen meekijken dat ze [influencers, red.] echt ergens voor gaan,” vertelt Manhoef in het programma. 

Kruisbestuiving
Ouassima Tajmout die bij Melvin op de bank zit en tevens zelf vrijdag de ring in stapt, vertelt dat ze door waar ze traint een WFL-vechter heeft leren kennen. De 2 volgen elkaar nu op sociale media en dat is precies wat Manhoef voor ogen heeft. Volgens Melvin kunnen de influencers de sport omhoog brengen en de atleten kunnen mee liften met de influencers waardoor hun achterban de atleten gaan volgen en de atleten zelf sportinfluencers worden. Deze kruisbestuiving is wat Manhoef wil bereiken met het organiseren van Boxing Influencers. 

Toch benieuwd geworden naar het evenement en hoe de Influencers het zullen gaan doen? Doe dan mee met onze win-actie via Facebook en Instagram en maak kans op 2 kaarten voor Boxing Influencers vrijdag 15 februari in Topsportcentrum Almere.
REACTIES