next event
search
Daniel Cormier stelt pensioen uitBron foto: Bob DeChiara - USA Today Sports

Daniel Cormier stelt pensioen uit

Feb 12, 2019 Daniel Cormier zal alsnog doorvechten nadat de Heavyweight kampioen 40 kaarsjes mag uitblazen.

UFC Heavyweight kampioen Daniel Cormier sprak altijd uit om op zijn 40ste met pensioen te gaan. Nu 20 maart, de verjaardag van DC, nadert besluit de kampioen alsnog om zijn pensioen uit te stellen. 

UFC 230
Cormier geeft in gesprek met MMA Weekly aan dat een rugblessure roet in zijn plannen heeft gegooid. In New York City verdedigde DC zijn titel met succes tegen Derrick Lewis in de Madison Square Garden.

''Ik heb mijn rug verpest tijdens UFC 230. De herstelling verloopt niet zo spoedig zoals ik gehoopt heb'', aldus Cormier.

Hectisch jaar
2018 was voor Cormier een druk, hectisch en historisch jaar. In januari verdedigde hij zijn Light Heavyweight titel tegen Volkan Oezdemir en in juli schreef hij historie door een twee divisie kampioen te worden nadat hij Heavyweight kampioen Stipe Miocic versloeg via een eerste ronde knockout. Hij sloot zijn jaar in november af tegen The Black Beast en is nu toe aan rust.

''Ik moet wat rust nemen. Ik moet even de tijd nemen om mezelf weer gezond te maken want mijn schema was heel zwaar vorig jaar. Drie gevechten en drie hele zware trainingskampen voor vijf ronden. Vorig jaar had ik drie titelgevechten, deed ik mee aan The Ultimate Fighter, deed mijn commentaar werkzaamheden en ik nam een baan als worstelcooach aan op een middelbare school. Het was gewoon een heel zwaar jaar en ik moet tijd voor mezelf nemen om weer terug te komen.''

Afwachten
UFC-president Dana White hoopt op een trilogy met Jon Jones en daarnaast aast Stipe Miocic op een rematch. Vorige week liet DC via Twitter weten in ieder geval niet open te staan voor een rematch met Miocic. Voor nu focust de Heavyweight kampioen zich op zijn herstel.

''Zodra het beter gaat kan ik vooruit kijken en nadenken over namen, maar nu focus ik me op mijn blessures. Ik ben gewoon aan het wachten tot het beter gaat en als het beter gaat dan kunnen we praten. De UFC en ik zullen dan gaan praten en dan zien we wel vanuit daar'', eindigde Cormier.





REACTIES