next event
search
Cain Velasquez: ''Ik heb mezelf verslagen vanavond''Bron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Cain Velasquez: ''Ik heb mezelf verslagen vanavond''

Feb 19, 2019 Cain Velasquez verliest mede door nieuw blessureleed van Francis Ngannou binnen 26 seconden.
De carrière van voormalig UFC Heavyweight kampioen Cain Velasquez gaat hand in hand met blessureleed en ook in Phoenix sloeg het noodlot toe. Na afwezigheid van 2,5 jaar stapte Cain weer de UFC-Octagon in tegen Francis Ngannou. Een nieuwe blessure zorgde er mede voor dat The Predator al na 26 seconden kon zegevieren.

Respect
Velasquez sprak respectvol over Ngannou tijdens de post fight persconferentie maar gaf aan dat hij de partij verloren had van zichzelf.

''Ik heb mezelf verslagen vandaag'', aldus Velasquez. ''Ik heb veel respect voor Ngannou. Ik heb voor veel vechters respect. Zo zit ik gewoon in elkaar. Voor het gevecht, veel respect, maar ik kom daar om ze te verslaan. Na het gevecht, weer veel respect. Zeker voor hem als man en als concurrent.''

Knie
Velasquez' linkerknie begaf het na een snelle uppercut van Ngannou die het gevecht kon afmaken via stoten. De officiele uitslag is een knockout. De voormalig UFC kampioen geeft aan dat hij geen last had van Ngannou's stoten maar dat zijn knie niet meer wilde.

''Ik kan gewoon niet geloven dat dit is gebeurd. Had een goede trainingskamp hier naartoe. Alles wat ik hiervoor zei, hoe ik me voelde etc., dat was allemaal waar. Er instappen, ik voelde me goed daarbinnen, ontspannen, toen nam ik die ene stap met mijn linkervoet, ik voelde gewoon iets knappen. Toen ik daarna weer een stap wilde zetten begaf mijn knie. Mijn knie liet me in de steek. Ik kan niet geloven dat dit is gebeurd.''

''Geen enkele stoot deed wat met me of zorgde ervoor dat ik uit balans was'', vervolgde Velasquez. ''Ik wilde naar de binnenkant gaan en toen gebeurde er iets geks met mijn knie.''

Scheidsrechter
Velasquez accepteert de beslissing van de scheidsrechter om de partij gelijk te eindigen. Daarnaast wil hij eerste de diagnose van zijn knie afwachten voordat hij uitspraken gaat doen over een mogelijk vervolg van zijn carrière.

''Het stoppen van de partij was goed omdat de scheidsrechter zag dat mijn knie niet goed boog. Zijn werk is om te zorgen dat wij 100% veilig zijn, dat heeft hij gedaan. Zelfs voor mij om te verwerken wat er zojuist is gebeurd, zelfs na de partij, de scheidsrechter heeft het goed gedaan, hij heeft zijn werk goed gedaan vanavond.''

''We zullen zien wat er aan de hand is als ik word onderzocht. Ik stap overal in als ik op mijn best ben. Als ik voel dat ik niet op mijn best kan zijn, dan stap ik er niet in. Dat was niet het geval tijdens dit trainingskamp.''

Velasquez won de UFC Heavyweight titel in 2012 voor de tweede keer nadat hij Junior dos Santos versloeg via unanimous decision. Sindsdien stapte hij slechts vijf keer de Octagon in wegens blessureleed.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk