next event
search
Cain Velasquez keert eindelijk terug naar de octagonBron foto: Youtube

Cain Velasquez keert eindelijk terug naar de octagon

Feb 12, 2019 Het heeft een lange tijd geduurd voor de voormalig heavyweight kampioen Cain Velasquez in de octagon gestaan maar dit weekend keert hij eindelijk terug tegenover de gevaarlijke 'Predator' Francis Ngannou.

30 maanden afwezigheid
De laatste keer dat we Cain Velasquez in de octagon hebben gezien lijkt wel eeuwen geleden. Na 30 maanden keert de heavyweight terug naar de divisie waar hij ooit tweemaal kampioen was. De laatste uiting van Velasquez was tijdens UFC 200 in juli 2016, hij stond toen tegenover Travis Brown en maakte kort werk van zijn tegenstander. Hij versloeg Browne via TKO in de eerste ronde. Het leek erop alsof de oude Velasquez terug was ...

Blessures
Na zijn snelle overwinning tijdens UFC 200 stond Velasquez geboekt in een rematch tegen Fabricio Werdum maar werd door de Nevada State Athletic Commission ongeschikt verklaard door rugproblemen. Het was niet de eerste keer dat Velasquez geplaagd werd door blessures zo heeft hij aantal operaties aan zijn schouder, knie en rug gehad en heeft hij daardoor meerdere malen een redelijke tijd aan de zijlijn gestaan. Nu 30 maanden later is hij weer gezond en is hij er volgens zijn vriend en teamgenoot Daniel Cormier alleen maar op vooruit gegaan.

Cain Velasquez (14-2)
Velasquez heeft een hele agressieve stijl. Hij beweegt constant vooruit, waardoor tegenstanders heel weinig ruimte hebben om stoten te landen, en dat alles met krachtige en extreem snelle combinaties. Daarbovenop heeft Velasquez een hele sterke grappling game waarmee hij zijn tegenstanders uitmuntend controleert en heeft hij een uithoudingsvermogen waar je u tegen zegt. Hij is tweemaal heavyweight kampioen geweest en heeft tegenover alle grote namen van die tijden gestaan. Zo heeft hij overwinningen over Antonio Rodrigo Nogueira, Ben Rothwell, Brock Lesnar, Junior Dos Santos (3x), Antonio Silva (2x) en Fabricio Werdum (2x). Zijn twee verliespartijen zijn gekomen aan de handen van Junior Dos Santos en Fabricio Werdum.

Francis Ngannou (12-3)
Ngannou's stijl is erg boksgerelateerd en dat zie je ook terug in zijn record met 8 (T)KO's op zijn naam. De Fransoos heeft enorme kracht in zijn handen en heeft de mogelijkheid om iedereen in de divisie KO te slaan. Hoewel hij ook vier submissions op zijn naam heeft staan zul je Ngannou niet vaak naar de grond zien gaan en heeft voormalig kampioen Stipe Miocic misschien wel de blauwdruk laten zien hoe 'The Predator' te verslaan is. Francis Ngannou is met een vogelvlucht door de heavyweight rankings gevlogen. Hij heeft overwinningen over Anthony Hamilton, Andrei Arlovski, Alistair Overeem en Curtis Blaydes (2x). De verliespartijen  van Ngannou zijn gekomen aan de handen van Zoumana Cisse, Stipe Miocic en Derrick Lewis.

Main Card:
  • Francis Ngannou vs. Cain Velasquez                                                   
  • James Vick vs. Paul Felder                                                      
  • Cortney Casey vs. Cynthia Calvillo                                                       
  • Alex Caceres vs. Kron Gracie                                                  
  • Vicente Luque vs. Bryan Barberena                                                    
  • Andre Fili vs. Myles Jury                                                          

Preliminary Card:

  • Jimmie Rivera vs. Aljamain Sterling                                                    
  • Benito Lopez vs. Manny Bermudez                                                     
  • Ashlee Evans-Smith vs.  Andrea Lee                                                    
  • Scott Holtzman vs. Nik Lentz                                                  

Early Prelims:

  • Renan Barão vs. Luke Sanders                                               
  • Jessica Penne vs. Jodie Esquibel                                                          
  • Aleksandra Albu vs. Emily Whitmire       









REACTIES