next event
search
Enfusion Eindhoven: “Jullie gaan wat beleven mensen”Bron foto: ODC/Mixfight

Enfusion Eindhoven: “Jullie gaan wat beleven mensen”

Feb 3, 2019 Zondag middag zaten de vechters klaar om alle vragen van het publiek te beantwoorden en elkaar eens goed in de ogen te kijken tijdens de staredown. Alleen bleef het hier niet bij...


Enfusion #78, #79 en Talents #63 zal zaterdag 23 februari in Eindhoven plaatsvinden. De fightcard is zowel tijdens het voorprogramma als hoofdprogramma goed gevuld met spectaculaire partijen. Tijdens de persconferentie en staredown konden we de sfeer al een een beetje proeven. 

Soesie?
Een van de partijen die veel aandacht naar zich toe weet te trekken is die van Hamza Soesie en Lofogo ‘King Shaka’ Sarour. De 2 vechters dagen elkaar uit via sociale media en houden zondag middag dezelfde toon aan. Hamza is niet zo van het praten en noemt Lofogo de grappenmaker in het verhaal. Sarour plaatste onlangs een lachwekkende video op sociale media hoe hij ‘Hamza Soesjes’ bakt. 

Hamza plaatste op zijn beurt een video waarin hij een ‘Fo-Snicker’ eet. Dit zou moeten slaan op Lofogo. Door deze actie is het voor ‘King Shaka’ een persoonlijke vete geworden. “Geloof mij nou mensen, hij heeft een probleem! Jullie gaan wat beleven mensen. Geen bla bla zoals nu, het is persoonlijk”, aldus Sarour.

Contender
Enfusion heeft ook een aantal contender gevechten op het programma gezet, onder andere nemen Khalid Elmoukadam en Walid Hamid het tegen elkaar op. De spanning was te voelen, te horen en te zien! Van trash talk was zeker sprake, maar daar bleef het niet bij. Tijdens de staredown liep het volledig uit de hand en vloerde Walid zijn tegenstander Khalid. 

Pak rammel
Wat Elmoukadam van de actie vond? “Zwak,” zei hij. “Het was duidelijk aangeven dat we elkaar niet mochten aanraken. Ik liep naar hem toe en voordat ik bij hem was vloerde hij mij gelijk. Dit geeft mij alleen nog maar meer motivatie. Ik was sowieso al van plan om hem een pak rammel te geven, maar dit gaat hem de kop kosten.” 

We kunnen duidelijk vuurwerk verwachten van deze heren. De winnaar van het gevecht zal tegen de huidige -75kg kampioen Ilias Bulaid opnemen. Mocht Bulaid zijn titel niet kunnen verdedigen in 2019 dan zal deze vacant worden. Enfusion president Edwin van Os was daar erg duidelijk in, zij zullen niet wachten op Ilias zijn nieuwe avontuur bij Bellator. 

'Brood eten'
Zaterdag 23 februari zullen er ook een aantal wereldtitelgevechten op het programma staan. Zo neemt Endy ‘Bad News’ Semeleer het op tegen regerend kampioen Tayfun ‘Turbine’ Ozcan. In de eerste instantie had het kamp van Tayfun geen interesse in Endy. Semeleer had de kampioen al meerdere malen uitgedaagd maar moest van Ozcan eerst even ‘wat brood eten’. Volgens Tayfun heeft Endy niet veel op tafel te brengen.

“Toen kenden mensen hem niet en buiten de echte kenners kennen ze hem nog steeds niet,” legt de kampioen uit. De promotor kwam met namen aan waar Ozcan naar eigen zeggen het ‘niet warm’ van kreeg. Nu Semeleer de laatste tijd naam heeft gemaakt en in Abu Dhabi heeft ‘gestreden’, wilde Tayfun niet meer wachten tot juni, maar hem zo snel mogelijk hebben. 

‘Bad News’
Endy hoefde niet veel te zeggen. Dat het team van de kampioen eerst niet in Eindhoven de partij wilde draaien, omdat ze zich alleen op Tayfun wilde kunnen focussen, zegt voor Semeleer genoeg. “Dat betekent dat ze mij niet zien als koekenbakker. Ze weten wat ze te wachten staat,” zegt Endy. Wat wij kunnen verwachten? Zijn antwoord: “Bad News”.

Buiten deze partijen om staan er nog heel wat andere knalpartijen op het programma. Dit spektakel mag je niet missen! Wees er snel bij en koop hier je kaarten. 




REACTIES