next event
search
Rudi Lubbers en het gevecht van zijn levenBron foto: Andere Tijden Sport / Youtube

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Feb 3, 2019 U heeft het ongetwijfeld in het nieuws voorbij zien komen, voormalig top bokser Rudi Lubbers en zijn partner Ria leven onder erbarmelijke omstandigheden in een kapot busje op het platteland in Bulgarije.

Andere Tijden Sport zond op 27 januari de documentaire Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven uit. De uitzending is hieronder terug te kijken.Uit de documentaire bleek dat de bokslegende onder erbarmelijke omstandigheden leeft in een oud bestelbusje in Bulgarije. Het ontbreekt hem en zijn partner aan gas, water, stroom en sanitaire voorzieningen. De beelden waren schrijnend en maakten bij de kijkers veel los.

Doneeractie

Bij het programma kwamen meer dan 1400 e-mails binnen en oud-wielrenner Rini Wagtmans zette een crowdfundingsactie op. Inmiddels is er al ruim € 20.000,- voor Lubbers opgehaald.

Geldvoorelkaar.nl werd benaderd met de vraag om hun platform beschikbaar te stellen voor een doneeractie, hier werd positief op gereageerd en ze besloten de actie geheel kosteloos online te zetten.

De doneeractie 'Help Rudi Lubbers' wordt in de onderstaande tekst toegelicht. Het gaat hierbij om een donatieproject, waarbij geen terugbetalingen zullen plaatsvinden. Alle donaties komen ten goede aan Stichting Rudi Lubbers Aftersport i.o. Doneren kan al vanaf € 5,- en op 2 manieren:

 U maakt uw donatie kenbaar via de button 'Doneren' rechtsboven. Het verzoek tot overmaken van deze donatie ontvangt u op een later moment per mail. U maakt hiervoor een vrijblijvend account bij Geldvoorelkaar.nl, waardoor u ook nieuwsbrieven kunt ontvangen over de voortgang van de hulpactie.

U kunt uw donatie ook rechtstreeks (en anoniem) overmaken op de rekening NL39 INGB 0700 0710 16 van Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl o.v.v. 'Donatie Rudi Lubbers'.

Ten behoeve van deze actie wordt door oud-wielrenner Rini Wagtmans de stichting 'Stichting Rudi Lubbers Aftersport' opgericht. Deze stichting heeft een onafhankelijk bestuur en zal er voor zorgen dat uw donatie op de juiste plek terecht komt.

"Ik ben samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken bezig een noodpaspoort voor Rudi te regelen. Zodra hij die van het Nederlandse consulaat in Bulgarije heeft ontvangen, komt hij samen met zijn zoon Marco terug naar Nederland. Wanneer dat precies is, weet ik nog niet", zegt oud-wielrenner Rini Wagtmans in gesprek met de NOS. De vrouw van Lubbers is nog aan het aansterken in Bulgarije. "Zij ligt nog in het ziekenhuis in Bulgarije, maar is wel van de intensive care af. Zodra haar gezondheidssituatie het toelaat, keert ook zij terug. Haar zoon is nu bij haar om voor haar te zorgen."

Mohammed Ali

De inmiddels 73-jarige Lubbers vocht in 1973 tegen Mohammed Ali, die wordt gezien als de grootste bokser ooit. Hij wist twaalf ronden overeind te blijven, maar verloor op punten. Ook deed Lubbers twee keer mee aan de Olympische Spelen, in 1964 en 1968.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk