next event
search
Rudi Lubbers en het gevecht van zijn levenBron foto: Andere Tijden Sport / Youtube

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Feb 3, 2019 U heeft het ongetwijfeld in het nieuws voorbij zien komen, voormalig top bokser Rudi Lubbers en zijn partner Ria leven onder erbarmelijke omstandigheden in een kapot busje op het platteland in Bulgarije.

Andere Tijden Sport zond op 27 januari de documentaire Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven uit. De uitzending is hieronder terug te kijken.Uit de documentaire bleek dat de bokslegende onder erbarmelijke omstandigheden leeft in een oud bestelbusje in Bulgarije. Het ontbreekt hem en zijn partner aan gas, water, stroom en sanitaire voorzieningen. De beelden waren schrijnend en maakten bij de kijkers veel los.

Doneeractie

Bij het programma kwamen meer dan 1400 e-mails binnen en oud-wielrenner Rini Wagtmans zette een crowdfundingsactie op. Inmiddels is er al ruim € 20.000,- voor Lubbers opgehaald.

Geldvoorelkaar.nl werd benaderd met de vraag om hun platform beschikbaar te stellen voor een doneeractie, hier werd positief op gereageerd en ze besloten de actie geheel kosteloos online te zetten.

De doneeractie 'Help Rudi Lubbers' wordt in de onderstaande tekst toegelicht. Het gaat hierbij om een donatieproject, waarbij geen terugbetalingen zullen plaatsvinden. Alle donaties komen ten goede aan Stichting Rudi Lubbers Aftersport i.o. Doneren kan al vanaf € 5,- en op 2 manieren:

 U maakt uw donatie kenbaar via de button 'Doneren' rechtsboven. Het verzoek tot overmaken van deze donatie ontvangt u op een later moment per mail. U maakt hiervoor een vrijblijvend account bij Geldvoorelkaar.nl, waardoor u ook nieuwsbrieven kunt ontvangen over de voortgang van de hulpactie.

U kunt uw donatie ook rechtstreeks (en anoniem) overmaken op de rekening NL39 INGB 0700 0710 16 van Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl o.v.v. 'Donatie Rudi Lubbers'.

Ten behoeve van deze actie wordt door oud-wielrenner Rini Wagtmans de stichting 'Stichting Rudi Lubbers Aftersport' opgericht. Deze stichting heeft een onafhankelijk bestuur en zal er voor zorgen dat uw donatie op de juiste plek terecht komt.

"Ik ben samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken bezig een noodpaspoort voor Rudi te regelen. Zodra hij die van het Nederlandse consulaat in Bulgarije heeft ontvangen, komt hij samen met zijn zoon Marco terug naar Nederland. Wanneer dat precies is, weet ik nog niet", zegt oud-wielrenner Rini Wagtmans in gesprek met de NOS. De vrouw van Lubbers is nog aan het aansterken in Bulgarije. "Zij ligt nog in het ziekenhuis in Bulgarije, maar is wel van de intensive care af. Zodra haar gezondheidssituatie het toelaat, keert ook zij terug. Haar zoon is nu bij haar om voor haar te zorgen."

Mohammed Ali

De inmiddels 73-jarige Lubbers vocht in 1973 tegen Mohammed Ali, die wordt gezien als de grootste bokser ooit. Hij wist twaalf ronden overeind te blijven, maar verloor op punten. Ook deed Lubbers twee keer mee aan de Olympische Spelen, in 1964 en 1968.
REACTIES