next event
search
Khabib Nurmagomedov wil mega gevecht tegen Georges St-Pierre in novemberBron foto:

Khabib Nurmagomedov wil mega gevecht tegen Georges St-Pierre in november

Feb 3, 2019 De UFC lichtgewicht kamppioen zal naar alle waarschijnlijkheid in november in New York terugkeren, hij wil het in het iconische Madison Square Garden opnemen tegen de legendarische 'GSP'.

"Hij heeft nog een of twee partijen te gaan, Georges St-Pierre is de grootste vechter die ooit in de Octagon gestaan heeft. Dat is mijn mening," zei Khabib.



St-Pierre, die in zowel de weltergewicht als middengewicht divisie gevochten heeft, lijkt een gewichtsklasse lager te gaan vechten en Khabib denkt dat hij het gewicht kan halen.

"Ik denk dat hij in mijn gewichtsdivisie kan vechten (155 lbs). Het zou interessant zijn om tegen hem te vechten," voegde hij eraan toe.

"Mijn terugkeer staat in november in New York gepland, hij heeft daar eerder gevochten en er is daar een grote Russische diaspora."

De Canadese superster heeft sinds UFC 217 niet meer gevochten, hij versloeg toen de middengewicht kampioen Michael Bisping.  Zijn managers zijn inmiddels al een tijdje in gesprek met de UFC voor zijn volgende partij.

"Mijn managers zijn al een paar maanden geleden met de UFC in gesprek gegaan om te proberen het gevecht tegen Khabib Nurmagomedov te laten plaatsvinden", zei hij.

"Ik weet dat Khabib tegen mij wil vechten en ik wil tegen hem vechten, het gaat niet om gevoel het gaat gewoon om respect en wat mij als atleet het meeste drijft is om iemand te verslaan die onoverwinnelijk lijkt."

Khabib is niet de enige vechter waar St-Pierre zijn ogen op richt. De beroemde bokstrainer Freddie Roach, een van de trainers van GSP, zei onlangs dat een gevecht tegen Conor McGregor ook mogelijk zou zijn.



REACTIES