next event
search
Manager Khabib Nurmagomedov: Tony Ferguson Is NextBron foto:

Manager Khabib Nurmagomedov: Tony Ferguson Is Next

Feb 2, 2019 Het lijkt erop dat UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov zijn titel zal verdedigen tegen Tony Ferguson.

In ieder geval volgens Khabib's manager Ali Abdelaziz die op vrijdagavond op Twitter reageerde op een reactie van een fan.



Eerder zei UFC president Dana White tegen ESPN dat deze partij moet plaatsvinden.

"Wat ik denk wat er moet gebeuren is Khabib Nurmagomedov tegen Tony Ferguson en Conor McGregor tegen Donald 'Cowboy' Cerrone. Als ze beide winnen dan kunnen we de rematch tussen Khabib en McGregor doen."

Khabib Nurmagomedov stond al vier keer tegen Ferguson gematched maar de partij heeft nog steeds niet plaats gevonden. De eerste keer was in december 2015 in The Ultimate Fighter 22 Finale maar Nurmagomedov moest zich vanwege een blessure voor die partij afmelden. De UFC probeerde later om de partij tijdens UFC on FOX 19 plaats te laten vinden maar dit keer was het Ferguson die zich met een blessure af moest melden.
In maart 2017 probeerde de UFC opnieuw om beide vechters een elkaar te laten vechten maar Nurmagomedov werd vlak voor UFC 209 als gevolg van complicaties tijdens zijn poging om gewicht te verliezen opgenomen in het ziekenhuis. De laatste keer dat de UFC Nurmagomedov en Ferguson probeerde te matchen was in april 2018 toen ze tijdens UFC 223 de hoofdpartij zouden vechten, dit keer struikelde Ferguson over een kabel en liep hierbij een blessure aan zijn knie op.
Al Iaquinta werd als vervanger van Ferguson opgeroepen maar Nurmagomedov bleek te sterk en won de vacante lichtgewicht titel tegen Al Iaquinta.

Tony "El Cucuy" Ferguson versloeg onlangs tijdens UFC 229 voormalig kampioen Anthony Pettis via een TKO in de tweede ronde TKO. De 34-jarige Ferguson heeft zijn laatste 11 partijen op rij gewonnen en heeft sinds mei 2012 geen partij verloren. De huidige lichtgewicht kampioen Nurmagomedov is bezig met een zeer indrukwekkende reeks, hij heeft 27 professionele partijen op zijn naam staan en is nog steeds ongeslagen.

Eerder deze week oordeelde de Nevada State Athletic Commission eindelijk over hun disciplinaire maatregelen tegen Nurmagomedov voor zijn acties na zijn partij tijdens UFC 229 tegen Conor McGregor. De 30-jarige kreeg een boete van $ 500.000 bovendien werd hij voor negen maanden geschorst, dit kan worden teruggebracht tot zes maanden als hij meedoet aan een anti pest campagne.

Denk je dat Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson dit jaar tegen elkaar zullen gaan vechten, en wie zou deze partij winnen?



REACTIES