next event
search
Rafael dos Anjos wil terug naar Lightweight voor Conor McGregorBron foto: Yahoo! Sports

Rafael dos Anjos wil terug naar Lightweight voor Conor McGregor

Feb 15, 2019 Voormalig Lightweight kampioen Rafael dos Anjos wil alsnog gebruik maken van Red Panty Night.
Rafael dos Anjos zag een gevecht met Darren Till in London afketsen en is bereidt om terug te gaan naar Lightweight voor Conor McGregor. De twee stonden oorspronkelijk gepland om elkaar te treffen op UFC 196. RDA zou zijn titel verdedigen tegen de Notorious maar moest zich terug trekken wegens een gebroken voet.

UFC London
In gesprek met Helen Yee van NBC Sports Radio laat de Braziliaan weten dat hij dicht bij een akkoord zat voor een ontmoeting met Darren Till in London. Dos Anjos wilde een garantie krijgen voor een gevecht als Till zijn gewicht niet zou halen.

''Ik wil niet een trainingskamp ingaan, naar London vliegen, daar aankomen en dat hij vervolgens zijn gewicht niet haalt'', aldus Dos Anjos. ''Hij had aangekondigd dat hij naar Middleweight zou gaan en nu besluit hij alsnog om op Welterweight te vechten. Mijn enige eis was, als hij zijn gewicht niet zou halen dan zou het gevecht niet gebeuren en moesten ze een invaller hebben. Ik vroeg naar Gunnar (Nelson red.) omdat hij ook op de kaart stond. Daarna werd ineens het gevecht met Masvidal (Jorge red.) aangekondigd.''

Planning
De voormalig UFC kampioen verwacht dat hij rond april/mei weer de Octagon zal betreden en blijft in tussentijd actief bezig in de gym.

''Nu kijkend denk ik dat april of mei het beste is voor mij. Als het gevecht in maart met Till zou doorgaan dan zat ik nu al in trainingskamp. Nu heb ik geen trainingskamp en ben ik gewoon in de gym om te trainen en om actief te blijven. Maar midden april of mei is denk ik een goede datum voor mij.''

Red Panty Night
Dos Anjos laat weten dat hij nog enkel tegenstanders wil die hem enthousiast maken en financieel aantrekkelijk zijn. Een nieuwe poging op een confrontatie met Conor McGregor is volgens RDA de moeite waard om terug te gaan naar de Lightweight divisie.

''Ik zag dat Conor interesse had om in Brazilië te vechten. Wij waren de vorige keer dichtbij een gevecht. In 2016 zouden we vechten voor de Lightweight titel. Beide zijn we 3-2 in onze laatste vijf MMA-partijen, dus als hij wil dan zak ik naar Lightweight.''

''Ik zit in een fase van mijn carrière waarin ik gevechten nodig heb die mij enthousiast maken'', vervolgde Dos Anjos. ''Ik heb 39 gevechten en ik ben 34 jaar oud. Ik heb nog steeds veel om te geven maar het moet me enthousiast maken. Ik wil niet tegen 'normale' gasten vechten op Lightweight en mezelf bijna van kant maken door de weightcut. Een super fight met Conor McGregor zou bijvoorbeeld wel de moeite waard zijn. Ik ben niet bang voor zijn stoten.''

Sinds zijn overstap naar de Welterweight divisie in 2017 vocht Dos Anjos vijfmaal. Zijn eerste drie partijen werden gewonnen tegen achtereenvolgens Tarec Saffiedine, Neil Magny en Robbie Lawler. Echter, verloor hij zijn laatste twee partijen tegen Colby Covington, voor de interim- Welterweight titel, en Kamaru Usman.

 
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk