next event
search
Anthony Engelen: 'ik wil de Indonesische mensen trots maken'Bron foto: ONE Championship

Anthony Engelen: 'ik wil de Indonesische mensen trots maken'

Mar 25, 2019 Anthony Engelen zal aankomend weekend in actie komen tijdens het grootste evenement uit de ONE Championship geschiedenis. #WeAreONE #ANewEra

Anthony Engelen zal aankomend weekend onderdeel zijn van het grootste evenement uit de geschiedenis van ONE Championship. The Archangel treft Garry Tonen in Tokio, Japan. De Nederlandse-Indonesiër heeft respect voor zijn tegenstander en hoopt dat hij de Indonesische mensen trots kan maken in de Ryōgoku Kokugikan.

Respect
In gesprek met ONE Championship laat Engelen weten dat hij respect heeft voor Tonen. The Archangel heeft zijn tegenstander bestudeerd en is onder de indruk. 

''Ik durf te zeggen dat Garry Tonen zowat de beste grappler ter wereld is,'' aldus Engelen. ''Dat gezegd te hebben, hij heeft tegen grotere mannen gevochten in grappling competities, hij heeft ook in zwaardere gewichtsklassen gevochten, en daar heeft hij het goed gedaan. Het is duidelijk dat het een grote uitdaging wordt om met hem op de grond te vechten. Alhoewel, dit is Mixed Martial Arts, alle partijen beginnen staand.''

''Ik heb zijn eerste gevechten gezien, vervolgt Engelen. ''Ik ben aardig verrast over zijn striking niveau. Voor iemand die met een 0-0 MMA-record ONE Championship binnenkwam, is zijn striking eigenlijk best goed. Ik zag ook dat hij elk gevecht steeds langer staand probeerde te vechten. Meeste mensen dachten waarschijnlijk dat hij op de grond wilde vechten en gelijk voor de benen gaat. Dat respecteer ik, hij probeert uit zijn comfortzone te komen Het zal een leuke partij worden voor mij, het zal een interessant gevecht worden.''

Indonesië
Engelen wil de mensen in Indonesië trots maken door een goede prestatie neer te zetten in Tokio, Japan.

''Ik kijk er erg naar uit om op het event in Japan te vechten. Het is de grootste ONE Championship kaart ooit, ik zal vechten in de heilige graal van martial arts, in Tokio. Ik ben altijd trots om Indonesië te vertegenwoordigen, waar ik ook vecht. Eerst kwam ik altijd met twee vlaggen de kooi in, nu nog maar met één. Ik vind het fijn om het land te vertegenwoordigen omdat mijn vader uit Manado, Indonesië komt. Ik woon daar nu tien jaar. Het is thuis, dus ik wil de Indonesische mensen trots maken.

ONE: A New Era is LIVE  en GRATIS te volgen via de ONE Championship app

One: A New Era, 31 maart 2019, Ryōgoku Kokugikan, Tokio, Japan

Main Card
Eduard Folayang vs. Shinya Aoki | ONE Lightweight titelgevecht
Xiong Jing Nan vs. Angela Lee | ONE Flyweight titelgevecht
Aung La  Nsang vs. Ken Hasegawa | ONE Middleweight titelgevecht
Kevin Belingon vs. Bibiano Fernandes | ONE Bantamweight titelgevecht
Yuya Wakamatsu vs. Demetrious Johnson | Flyweight Grand Prix kwartfinale
Eddie Alvarez vs. Timofey Nastyukhin | Lightweight Grand Prix kwartfinale
Andy Souwer vs. Yodsanklai Fairtex | Kickboksgevecht

Preliminary Card
Senzo Ikeda vs. Danny Kingard | Flyweight Grand Prix kwartfinale
Kairat Akhmetov vs. Reece McLaren | Flyweight Grand Prix kwartfinale
Rodtang Jitmuangnon vs. Hakim Hamech | Muay Thai gevecht
Hiroki Akimoto vs. Joseph Lasiri | Kickboksgevecht
Mei Yamaguchi vs. Kseniya Lachkova
Anthony Engelen vs. Garry Tonen
Panicos Yusuf vs. Mohammed Bin Mahmoud | Muay Thai gevecht
Yoon Chang Min vs. Bala Shetty 
REACTIES