next event
search
UFC pakt groots uit voor StockholmBron foto: Sherdog

UFC pakt groots uit voor Stockholm

Mar 26, 2019 Boek maar vast je ticket naar Stockholm! De UFC komt met groots light heavyweight geschut naar de Ericsson Globe in Zweden. Ga jij naar #UFCStockholm ?
De UFC opent op 1 juni haar deuren in de Ericsson Globe in Stockholm, Zweden. Eerder werd al bekend dat Alexander Gustafsson het Main Event zal verzorgen met Anthony Smith. Nu zijn er twee andere light heavyweight partijen toegevoegd aan UFC Fight Night 152, Volkan Oezdemir neemt het op tegen de Albanese-Zweed Ilir Latifi en Jimi Manuwa treft Aleksandar Rakić.

Oezdemir vs. Latifi
Oezdemir (29) bestormde de UFC light heavyweight divisie door zijn eerste drie partijen te winnen tegen achtereenvolgens Ovince Saint Preux, Misha Cirkunov en Jimi Manuwa. Sinds zijn verloren titelgevecht tegen de inmiddels UFC Heavyweightkampioen Daniel Cormier gaat zijn carrière bergafwaarts. No Time kon zich niet herpakken tegen Anthony Smith en in London was ook Dominick Reyes te sterk. Hij heeft een MMA-record van 15-4, UFC 3-3.

Latifi (35) maakte in 2013 zijn debuut in een verloren partij tegen Gegard Mousasi. Sindsdien stapte The Sledgehammer nog tien keer de UFC-Octagon in waarin hij grotendeels succesvol was. Hij versloeg onder andere de Nederlander Hans Stringer, Gian Vilante, Tyson Pedro en Ovince Saint Preux. Net als Oezdemir komt Latifi van een verliespartij af. Hij heeft een MMA-record van 14-6-(1), UFC 7-4.

Manuwa vs. Rakic
Manuwa (39) kwam de UFC binnen met een ongeslagen MMA-record. De Poster Boy had afwisselend succes in de UFC-Octagon maar is momenteel bezig aan een negatieve reeks van drie partijen. Manuwa versloeg onder andere Jan Blachowicz, Ovince Saint Preux en Corey Anderson. Gaande weg wist hij vier bonussen op te eisen. Poster Boy heeft een MMA-record van 17-5, UFC 5-5.

Rakić (27) maakte in 2017 zijn debuut in de UFC met een overwinning over Francimar Barroso in Ahoy Rotterdam. De Oostenrijkse-Serviër is bezig aan een zegereeks van elf partijen, waaronder zijn drie partijen voor de UFC. Naast Barroso versloeg hij ook Justin Ledet en Devin Clark. Rakić heeft een MMA-record van 11-1, UFC 3-0.

Naast de light heavyweight matchups is ook het lightweightgevecht tussen Nick Hein vs. Luigi Vendramini en het featherweightgevecht tussen Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold aangekondigd.REACTIES