next event
search
Anthony Johnson staat open voor heavyweight gevecht met Jon JonesBron foto: The Mac Life

Anthony Johnson staat open voor heavyweight gevecht met Jon Jones

Mar 13, 2019 Anthony Johnson is nog altijd geïnteresseerd om Jon Jones te ontmoeten in de UFC-Octagon, maar niet voor een appel en een ei.
De gepensioneerde Anthony Johnson is nog steeds geïnteresseerd om UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones te treffen, maar dan wel op heavyweight. Tijdens de podcast van oud UFC-atleet Josh Thompson, Sammy and the Punk, laat Rumble zijn eis horen.

UFC 187
Johnson zou Jones uitdagen voor de UFC Light Heavyweighttitel op UFC 187, maar Bones werd gestript van de titel en voor onbepaalde tijd geschorst wegens een hit-and-run. Rumble vocht vervolgens met Daniel Cormier om de vrijgekomen titel, die gewonnen werd door DC.

Miljoenen gevecht
Johnson laat weten dat een confrontatie met Bones miljoenen kan opleveren voor de UFC en dat hij daarom ook goed betaald wil krijgen, mocht hij uit zijn pensioen stappen.

''Jon en ik zouden vier jaar geleden vechten,'' aldus Johnson. ''Als een gevecht dat vier jaar geleden moest plaatsvinden nog steeds een hot topic is, dan praten we niet over een half miljoen. Dan ben je elke cent waard om te vechten. Ik zal geen concreet nummer noemen, maar laat ik het zo zeggen, meer dan een miljoen plus pay-per-view punten.

Iedereen wint
Rumble geeft aan dat iedereen zal winnen bij een mogelijk gevecht tussen hem en Jones. Daarnaast laat Johnson weten dat hij Bones kan verslaan.

''Aan het einde van de dag zal iedereen profiteren [als dit gevecht plaatsvindt]. De organisatie zal overduidelijk profiteren, de vechters omdat ze goed betaald zullen krijgen en de fans omdat ze een partij kunnen zien waar ze naar uitkijken.''

''Ik denk dat ik Jon kan verslaan.'' vervolgde Johnson. ''Ik geloof echt dat ik iedereen kan verslaan. ik ben een vechter, ik moet in mezelf geloven.

Pensioen
Na zijn verloren titelgevecht tegen Cormier in 2015, herpakte Johnson zich met drie achtereenvolgende overwinningen. Jimi Manuwa, Ryan Bader en Glover Teixeira werden allemaal verslagen via knockout. In 2017 mocht Rumble weer voor de titel vechten en ook ditmaal was DC de tegenstander. Helaas bleef de uitkomst identiek en verloor Johnson via een rear-naked choke submission. Rumble verloor zes keer in zijn MMA-carrière en vijfmaal door toedoen van een rear-naked choke submission. Na zijn tweede verloren UFC-titelgevecht kondigde Johnson direct zijn pensioen aan.




REACTIES