next event
search
Conor McGregor zet voor tweede keer punt achter MMA-carrièreBron foto: ESPN

Conor McGregor zet voor tweede keer punt achter MMA-carrière

Mar 26, 2019 Conor McGregor zet 'punt' achter MMA-carrière. In 2016 deed hij dit ook om druk te zetten op de UFC. Wil jij McGregor nog zien vechten?
De afgelopen weken kwam Conor McGregor meermaals in beeld op Twitter en in het internationale media circuit, waarin hij te zien was in St. Patrick's Day festiviteiten. Hierin kondigde hij aan dat hij in juli weer de Octagon in wilde stappen. Ook gister tijdens The Jimmy Fallon Show liet The Notorious weten dat hij in onderhandeling is voor een gevecht in juli, het betreft waarschijnlijk een eerder opgenomen item. Nu heeft McGregor de wereld gechoqueerd door zijn pensioen aan te kondigen, alweer aan te kondigen.

'Proper Pina Coladas op mij'
Heel de Nederlandse mainstream media werd vanmorgen wakker om toch maar eens wat MMA nieuws te melden. McGregor nieuws brengt ten slotte veel interactie met zich mee. De bekendere MMA-media wereld is wat sceptischer over de aankondiging van McGregor. Hij kondigde in 2016 ook al eens zijn pensioen aan om druk te zetten op de UFC, toen hij niet kreeg wat hij wilde.

''Hey jongens een snelle aankondiging,'' aldus McGregor via Twitter. ''Ik heb besloten om met pensioen te gaan van de sport die vandaag de dag beter bekend staat als 'Mixed Martial Arts'. Ik wens al mijn oude collega's succes in de competitie. Ik zal me samenvoegen met mijn voormalig partner in deze onderneming. Proper Pina Coladas op mij.''

Dana White
ESPN-journalist Brett Okamoto vroeg UFC-president Dana White om een reactie. White begrijpt de aankondiging van McGregor en spreekt zijn waardering uit.

''Hij heeft het geld om met pensioen te gaan en zijn whiskey doet het GEWELDIG,'' aldus White. ''Het klinkt zeker logisch. Als ik hem was zou ik ook met pensioen gaan. Hij gaat in pensioen met vechten, niet van werken. De whiskey houdt hem bezig en ik weet zeker dat hij andere dingen te doen heeft. Hij was zo geweldig om te zien!!! Hij heeft geweldige dingen bereikt in deze sport. Ik ben zo blij voor hem en ik kijk ernaar uit om hem succes te zien hebben buiten de Octagon, net zoals hij had binnen de Octagon.

Mystic Mac
Mocht McGregor daadwerkelijk met pensioen gaan dan kan hij terugkijken op een mooie, historische en verdienstelijke carrière. De fans zullen zeggen dat hij de beste ter wereld was en de haters zullen zeggen dat hij nog nooit een titel heeft verdedigt. Hoe je het ook wendt of keert, McGregor zorgde er min of meer eigenhandig voor dat MMA en vooral de UFC mainstream werd.  Zijn weg naar de top ging vol vermakelijke persconferenties, entertainment en juiste voorspellingen. Het 'einde' van zijn carrière was wat meer gevuld met controverses en rechtszalen dan hij lief had. Khabib Nurmagomedov domineerde McGregor in zijn laatste partij. Nog zo'n verliespartij zal de McGregor brand doen afbrokkelen en indirect zorgen voor minder geld in het laatje. 

Voor nu blijven we nog even sceptisch en wachten we af hoe dit zich verder ontwikkelt. McGregor blijft dé succes formule van de UFC en eerlijk gezegd zien we hem allemaal liever wel dan niet in de Octagon. De voormalig Feather- en Lightweightkampioen heeft in ieder geval zijn blauwdruk achtergelaten. Steeds meer vechters kiezen er namelijk voor om mondig te zijn, iets wat niet door iedereen gewaardeerd wordt.

Een ding is zeker, McGregor heeft zich aan zijn woord gehouden. ''We're not here to take part we're here to take over,'' aldus McGregor. En dat heeft hij zeker gedaan!
REACTIES