next event
search
Conor McGregor zet voor tweede keer punt achter MMA-carrièreBron foto: ESPN

Conor McGregor zet voor tweede keer punt achter MMA-carrière

Mar 26, 2019 Conor McGregor zet 'punt' achter MMA-carrière. In 2016 deed hij dit ook om druk te zetten op de UFC. Wil jij McGregor nog zien vechten?
De afgelopen weken kwam Conor McGregor meermaals in beeld op Twitter en in het internationale media circuit, waarin hij te zien was in St. Patrick's Day festiviteiten. Hierin kondigde hij aan dat hij in juli weer de Octagon in wilde stappen. Ook gister tijdens The Jimmy Fallon Show liet The Notorious weten dat hij in onderhandeling is voor een gevecht in juli, het betreft waarschijnlijk een eerder opgenomen item. Nu heeft McGregor de wereld gechoqueerd door zijn pensioen aan te kondigen, alweer aan te kondigen.

'Proper Pina Coladas op mij'
Heel de Nederlandse mainstream media werd vanmorgen wakker om toch maar eens wat MMA nieuws te melden. McGregor nieuws brengt ten slotte veel interactie met zich mee. De bekendere MMA-media wereld is wat sceptischer over de aankondiging van McGregor. Hij kondigde in 2016 ook al eens zijn pensioen aan om druk te zetten op de UFC, toen hij niet kreeg wat hij wilde.

''Hey jongens een snelle aankondiging,'' aldus McGregor via Twitter. ''Ik heb besloten om met pensioen te gaan van de sport die vandaag de dag beter bekend staat als 'Mixed Martial Arts'. Ik wens al mijn oude collega's succes in de competitie. Ik zal me samenvoegen met mijn voormalig partner in deze onderneming. Proper Pina Coladas op mij.''

Dana White
ESPN-journalist Brett Okamoto vroeg UFC-president Dana White om een reactie. White begrijpt de aankondiging van McGregor en spreekt zijn waardering uit.

''Hij heeft het geld om met pensioen te gaan en zijn whiskey doet het GEWELDIG,'' aldus White. ''Het klinkt zeker logisch. Als ik hem was zou ik ook met pensioen gaan. Hij gaat in pensioen met vechten, niet van werken. De whiskey houdt hem bezig en ik weet zeker dat hij andere dingen te doen heeft. Hij was zo geweldig om te zien!!! Hij heeft geweldige dingen bereikt in deze sport. Ik ben zo blij voor hem en ik kijk ernaar uit om hem succes te zien hebben buiten de Octagon, net zoals hij had binnen de Octagon.

Mystic Mac
Mocht McGregor daadwerkelijk met pensioen gaan dan kan hij terugkijken op een mooie, historische en verdienstelijke carrière. De fans zullen zeggen dat hij de beste ter wereld was en de haters zullen zeggen dat hij nog nooit een titel heeft verdedigt. Hoe je het ook wendt of keert, McGregor zorgde er min of meer eigenhandig voor dat MMA en vooral de UFC mainstream werd.  Zijn weg naar de top ging vol vermakelijke persconferenties, entertainment en juiste voorspellingen. Het 'einde' van zijn carrière was wat meer gevuld met controverses en rechtszalen dan hij lief had. Khabib Nurmagomedov domineerde McGregor in zijn laatste partij. Nog zo'n verliespartij zal de McGregor brand doen afbrokkelen en indirect zorgen voor minder geld in het laatje. 

Voor nu blijven we nog even sceptisch en wachten we af hoe dit zich verder ontwikkelt. McGregor blijft dé succes formule van de UFC en eerlijk gezegd zien we hem allemaal liever wel dan niet in de Octagon. De voormalig Feather- en Lightweightkampioen heeft in ieder geval zijn blauwdruk achtergelaten. Steeds meer vechters kiezen er namelijk voor om mondig te zijn, iets wat niet door iedereen gewaardeerd wordt.

Een ding is zeker, McGregor heeft zich aan zijn woord gehouden. ''We're not here to take part we're here to take over,'' aldus McGregor. En dat heeft hij zeker gedaan!
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk