next event
search
Controversiële overwinning voor Ben Askren in UFC-debuutBron foto: MMA Junkie

Controversiële overwinning voor Ben Askren in UFC-debuut

Mar 4, 2019 Ben Askren verslaat Robbie Lawler via een Bulldog submission na een 'verkeerde' beslissing van scheidsrechter Herb Dean. Wat vond jij van de beslissing?
Ben Askren leek zijn UFC-debuut snel te verliezen na een serie harde stoten via ground and pound, maar wist de partij uiteindelijk alsnog naar zich toe te trekken, al zit daar wel een controversieel randje aan. De meningen zijn verdeeld over de keuze van scheidsrechter Herb Dean om de partij vroegtijdig te beëindigen.

Slappe arm
Dean maakte het besluit nadat hij de arm van Robbie Lawler zag verslappen. De scheidsrechter vroeg Ruthless of hij in orde was maar kreeg geen antwoord. Direct na het besluit leek Lawler nog gewoon bij kennis en vroeg Dean waarom hij de partij stopte. Dean, die wordt gezien als de beste actieve MMA-scheidsrechter, realiseert zich gelijk dat hij mogelijk een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Lawler pakt het echter sportief op tijdens de post fight persconferentie en hoopt op een rematch.

''Deze dingen gebeuren,'' aldus Lawler. ''Hij is een hele goede scheidsrechter, hij heeft alleen een fout gemaakt. Soms worden er fouten gemaakt. Herb controleerde of het goed ging en ik stak mijn duim op waarna hij erin kwam. Ik kon hem niet horen praten door de (Bulldog red.) choke. Mijn hoofd zat tegen het lichaam van Askren aan en de andere kant werd bedekt door zijn arm, dus ik kon hem niet horen praten. Ik laat mijn arm daar niet zomaar hangen dus ik liet hem zakken, toen hij mij controleerde stak ik mijn duim op. Toen ik hem aankeek had ik zoiets van 'Hey man, f*ck. Het gaat goed.'''

''Je weet dat ik niet iemand ben die met excuses kom,'' vervolgde Lawler. ''Ik probeer het gewoon positief te bekijken. Ik hoop dat we het over kunnen doen. Het is niet anders.''

Geen interesse
Naast Lawler liet ook UFC-president Dana White weten dat er een rematch moet komen. Echter, laat Funky tijdens de post fight persconferentie weten geen interesse te hebben in een rematch.

''Nee niet echt,'' aldus Asken. ''Ik wilde in eerste instantie al niet vechten tegen Lawler, ik mag hem heel graag. Nu heb ik een vliegticket naar London. Ik hoorde dat ze Colby (Covington red.) aan Marty (Kamaru Usman red.) hebben gegeven, dat is wel irritant. Niemand houdt van Colby, haal hem weg hier. Ik dacht dat hij wel geruild zou worden, Haha. Maar ik ga naar London, Till vs. Masvidal, dat is volgens mij de nummer 2 tegen de nummer 6 of 7. Ik wil graag vechten tegen de winnaar.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk