next event
search
Controversiële overwinning voor Ben Askren in UFC-debuutBron foto: MMA Junkie

Controversiële overwinning voor Ben Askren in UFC-debuut

Mar 4, 2019 Ben Askren verslaat Robbie Lawler via een Bulldog submission na een 'verkeerde' beslissing van scheidsrechter Herb Dean. Wat vond jij van de beslissing?
Ben Askren leek zijn UFC-debuut snel te verliezen na een serie harde stoten via ground and pound, maar wist de partij uiteindelijk alsnog naar zich toe te trekken, al zit daar wel een controversieel randje aan. De meningen zijn verdeeld over de keuze van scheidsrechter Herb Dean om de partij vroegtijdig te beëindigen.

Slappe arm
Dean maakte het besluit nadat hij de arm van Robbie Lawler zag verslappen. De scheidsrechter vroeg Ruthless of hij in orde was maar kreeg geen antwoord. Direct na het besluit leek Lawler nog gewoon bij kennis en vroeg Dean waarom hij de partij stopte. Dean, die wordt gezien als de beste actieve MMA-scheidsrechter, realiseert zich gelijk dat hij mogelijk een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Lawler pakt het echter sportief op tijdens de post fight persconferentie en hoopt op een rematch.

''Deze dingen gebeuren,'' aldus Lawler. ''Hij is een hele goede scheidsrechter, hij heeft alleen een fout gemaakt. Soms worden er fouten gemaakt. Herb controleerde of het goed ging en ik stak mijn duim op waarna hij erin kwam. Ik kon hem niet horen praten door de (Bulldog red.) choke. Mijn hoofd zat tegen het lichaam van Askren aan en de andere kant werd bedekt door zijn arm, dus ik kon hem niet horen praten. Ik laat mijn arm daar niet zomaar hangen dus ik liet hem zakken, toen hij mij controleerde stak ik mijn duim op. Toen ik hem aankeek had ik zoiets van 'Hey man, f*ck. Het gaat goed.'''

''Je weet dat ik niet iemand ben die met excuses kom,'' vervolgde Lawler. ''Ik probeer het gewoon positief te bekijken. Ik hoop dat we het over kunnen doen. Het is niet anders.''

Geen interesse
Naast Lawler liet ook UFC-president Dana White weten dat er een rematch moet komen. Echter, laat Funky tijdens de post fight persconferentie weten geen interesse te hebben in een rematch.

''Nee niet echt,'' aldus Asken. ''Ik wilde in eerste instantie al niet vechten tegen Lawler, ik mag hem heel graag. Nu heb ik een vliegticket naar London. Ik hoorde dat ze Colby (Covington red.) aan Marty (Kamaru Usman red.) hebben gegeven, dat is wel irritant. Niemand houdt van Colby, haal hem weg hier. Ik dacht dat hij wel geruild zou worden, Haha. Maar ik ga naar London, Till vs. Masvidal, dat is volgens mij de nummer 2 tegen de nummer 6 of 7. Ik wil graag vechten tegen de winnaar.



REACTIES