next event
search
Kamaru Usman walst over Tyron Woodley heenBron foto: UFC

Kamaru Usman walst over Tyron Woodley heen

Mar 4, 2019 Kamaru Usman is de nieuwe UFC Welterweightkampioen na een dominante overwinning over Tyron Woodley.
Het tijdperk van Tyron Woodley als UFC Welterweightkampioen is voorbij. In de T-Mobile Arena was Kamaru Usman 25 minuten lang de bovenliggende partij. The Nigerian Nightmere is de eerste Nigeriaanse UFC kampioen.

Dominant
Van begin tot eind wist Usman de voormalig kampioen Woodley te overklassen. The Chosen One had geen antwoord op de pressie van The Nigerian Nightmere. Usman had maar liefst 17,51 minuten de controle over het gevecht en wist daarin 336 stoten uit te delen. De kersverse UFC-kampioen laat tijdens de post fight persconferentie weten dat hij zich nu focust op voormalig interim kampioen Colby Covington.

''Mag ik hier schelden?,'' aldus Usman. ''Ik wil deze gast zo f*cking hard aanpakken. Ik kan niet in een ruimte zitten met hem. Dat kan ik gewoon niet, kan niet wachten tot ik weer hersteld ben en hem echt aan kan pakken. Daar ga ik zeker van genieten, om hem te brutaliseren.''

Brett Okamoto
ESPN-journalist Brett Okamoto liet via social media weten dat Covington inderdaad de volgende titeluitdager zal zijn.

''Breaking: Er is mij verteld dat de UFC Colby Covington al heeft geinformeerd dat hij de volgende uitdager zal zijn van de nieuw gekroonde kampioen Kamaru Usman,'' aldus Okamoto. ''Nog geen datum of venue beschikbaar, maar Covington zal de kans krijgen.

Rematch
Woodley verloor de titel na vier succesvolle verdedigingen. Ondanks zijn slechte verstandhouding met UFC-president Dana White hoopt The Chosen One op een directe rematch. Tijdens de post fight personferentie laat hij weten waarom.

''We weten waartoe ik instaat ben,'' aldus Woodley. ''Ik hoop gewoon op een rematch, om dit nog eens te doen. Ik voel dat als kampioen en wat ik heb gedaan voor deze organisatie, dat de prestatie van vanavond geen reden is voor een rematch, maar ik denk mijn CV wel.

Confrontatie
Usman en Covington hadden al bijna een eerste ronde gevochten toen de twee kampen elkaar tegenkwamen in een casino. Usman's manager Ali Abdel-Aziz werd vastgelegd terwijl hij uithaalde naar de toekomstige titeluitdager. Bekijk hier de beelden via TMZ Sports.



REACTIES