next event
search
Henry Cejudo vs. Marlon Moraes voor UFC Bantamweighttitel op UFC 238Bron foto: UFC

Henry Cejudo vs. Marlon Moraes voor UFC Bantamweighttitel op UFC 238

Mar 28, 2019 Henry Cejudo en Marlon Moraes zullen op #UFC238 uitmaken wie de nieuwe UFC Bantamweightkampioen wordt. Zal Cejudo de Champ Champ worden?
UFC Flyweightkampioen Henry Cejduo zal samen met de nummer 1 gerankte bantamweight Marlon Moraes uitmaken wie de vrijgekomen UFC Bantamweighttitel mag opeisen. Voormalig UFC-kampioen TJ Dillashaw gaf de titel vrijwillig op nadat hij geconfronteerd werd met een positieve test door USADA.

UFC 238
Het pay-per-view evenement heeft met de aankondiging van Cejudo vs. Moraes een tweede titelpartij gekregen. In het Co-Main Event zal UFC Woman's Flyweightkampioene Valentina Shevchenko haar titel verdedigen tegen Jessica Eye. UFC 238 staat gepland voor 8 juni 2019 in de United Center, in Chicago.

Cejudo vs. Moraes
Cejudo (32) maakte zijn UFC-debuut in 2014. The Messenger kwam de organisatie binnen met een ongeslagen MMA-record. Binnen één jaar vocht Cejudo viermaal en wist hij een titelgevecht met oud UFC Flyweightkampioen Demetrious Johnson veilig te stellen. Hiervoor versloeg hij onder andere Chris Cariaso en Jussier Formiga. De Olympisch kampioen verloor echter zijn eerste titelgevecht met Mighty Mouse. Ook de daaropvolgende partij tegen Joseph Benevidez ging verloren, voordat The Messenger zich sterk herpakte. Een rematch met Johnson was bereikt via overwinningen over Wilson Reis en Sergio Pettis. Ditmaal wist Cejudo de UFC Flyweighttitel te winnen via een split decision. Zijn eerste titelverdediging luidde het ESPN-tijdperk in voor de UFC. Binnen 32 seconden versloeg hij TJ Dillashaw. Hij heeft een MMA-record van 14-2, UFC 7-2.

Moraes (30) maakte naam onder de World Series of Fighting vlag, de organisatie is verder gegaan onder de naam Professional Fighters League. Magic maakte zijn opwachting tijdens het allereerste WSOF-evenement. Hij vocht uiteindelijk elf keer voor de organisatie en bleef hierin ongeslagen. Moraes won de allereerste WSOF Bantamweighttitel en wist deze vijf keer te verdedigen. In 2017 begon hij zijn UFC-carrière met een valse start door van Raphael Assunção te verliezen. Magic herpakte zich goed door een zegereeks op te bouwen van vier partijen. John Dodson, Aljamain Sterling, Jimmie Rivera en de rematch met Assunção leverde hem een eerste plaats op in de bantamweight ranking. Hij heeft een MMA-record van 22-5-1, UFC 4-1.REACTIES