next event
search
Justin Gaethje wil Edson Barboza mentaal brekenBron foto: Erik Verduzco - Las Vegas Review Journal

Justin Gaethje wil Edson Barboza mentaal breken

Mar 29, 2019 Justin Gaethje zal Edson Barboza treffen in het Main Event van #UFCPhiladelphia. De matchup lonkt naar een Fight of the Night bonus. De twee Lightweights zijn samen goed voor 9 FOTN-bonussen. Who you got?
Justin Gaethje heeft in al zijn UFC-partijen laten zien waarom hij The Hightlight heet. In zijn vier partijen onder de UFC-vlag wist hij al drie Fight of the Year awards binnen te slepen. Zijn matchup met Edson Barboza lijkt de volgende Fight of the Night/Year kandidaat te worden. Gaethje wil Junior mentaal gaan breken in Philadelphia.

Mentaal breken
Tijdens de UFC Philadelphia open workouts laat Gaethje weten dat hij Barboza mentaal gaat breken door middel van druk. Daarnaast spreekt hij zich uit over de kwaliteiten van Junior en zijn liefde voor de sport.

''Dat is de mentaliteit die je nodigt hebt tegen iemand zoals hij,'' aldus Gaethje. ''Ik stap erin om hem te breken, dat is één ding dat zeker is. We hebben het vaak genoeg gezien, druk kan iemand zoals hem breken. Hij moet zijn stappen incalculeren voor zijn trappen en voor zijn stoten, en ik ga er alles aan doen zodat hij dat niet kan doen.''

''Zijn rauwe vermogen om te kapitaliseren op fouten. Hij is zo technisch dat je niet een misstap kunt maken. Ik keek naar zijn gevecht met Beneil, Beneil had zoveel succes, en toen kwam die ene kans en hij sliep. Daarom houd ik zoveel van dit spel, daarom houden we allemaal zoveel van dit spel. Het maakt niet uit hoe ver je achterstaat, je hebt nog altijd een kans.

Worstelen
Justin Gaethje is van nature een worstelaar maar daar maakt hij nauwelijks gebruik van in de kooi. The Highlight staat het liefst recht tegenover zijn tegenstander om stoten uit te wisselen. Gaethje won hierdoor al vijf bonussen in zijn vier UFC-partijen. The Highlight praat over de verschillende trapstijlen en laat weten dat hij niks tegen worstelen heeft, maar dat hij nog altijd wat schroefjes los heeft zitten.

''Geen idee, ik moet ze eerst aanvoelen voordat ik het kan beoordelen. Ik gooi alles met maximale kracht en hij doet het meer op techniek. Daar zitten goede en slechte dingen aan. Zodra ik hem raak zal hij gaan slapen.''

''Ik ben nu wat ouder en wijzer,'' vervolgt Gaethje. ''Maar ik heb nog steeds wat schroefjes los in mijn hoofd dusja, ik ben er niet op tegen in ieder geval, laat ik het zo zeggen.

UFC on ESPN: Barboza vs. Gaethje, 30 maart 2019, Wells Fargo Center, Philadelphia


Main Card
Edson Barboza vs. Justin Gaethje
David Branch vs. Jack Hermansson
Josh Emmet vs. Michael Johnson
Karolina Kowalkiewicz vs. Michelle Waterson
Paul Craig vs. Kennedy Nzechukwu
Sheymon Moraes vs. Sodiq Yusuff

Preliminary Card
Ross Pearson vs. Desmond Green
Enrique Barzola vs. Kevin Aguilar
Kevin Holland vs. Gerald Meerschaert

Early Preliminary Card
Ray Borg vs. Casey Kenney
Maryna Moroz vs. Sabina Mazo
Alex Perez vs. Mark De La RosaREACTIES