next event
search
Kamaru Usman's manager wil Jorge Masvidal als eerste titelverdedigingBron foto:

Kamaru Usman's manager wil Jorge Masvidal als eerste titelverdediging

Mar 18, 2019 Het management van Kamaru Usman willen Jorge Masvidal als eerste titelverdediging. Masvidal staat daar voor open en Colby Covington laat zich weer horen. Wie moet volgens jou de volgende titeluitdager worden?
Jorge Masvidal kreeg The O2 Arena in London muisstil nadat hij Darren Till knockout sloeg in de tweede ronde. Gamebred kwam de Octagon binnen als de nummer 11 van de UFC welterweight divisie. Met een indrukwekkende knockout overwinning over de nummer 3 zal Masvidal een flinke sprong maken in de ranking. Als het aan Usman's manager (Ali Abdelaziz red.) ligt krijgt hij zelfs een kans op de titel.

UFC Welterweighttitel
In gesprek met ESPN-journalist Brett Okamoto laat Abdelaziz weten dat Masvidal een kans verdient in plaats van de huidige nummer 2 Colby Covington. Ook via Twitter laat de manager weten waarom hij Usman vs. Masvidal wil zien.

''Wij denken dat Jorge Masvidal de volgende titel kans verdient,'' aldus Abdelaziz. ''Niet Colby Covington. Colby is een verschrikkelijk persoon en hij verdient het niet. Jorge heeft net Darren Till knockout geslagen. Hij moet de volgende zijn.''


''Masvidal finisht zijn mensen,'' benadrukt Abdelaziz op Twitter. ''Kijk naar zijn hele carrière, hij verdient het.''

Goede vrienden
Voormalig interim UFC Welterweightkampioen Colby Covington lijkt vooralsnog op pole position te staan voor een ontmoeting met The Nigerian Nightmere. Chaos en Masvidal zijn vrienden en teamgenoten bij American Top Team, maar dat weerhoudt Gamebred er niet van om voor te schieten. Dit liet hij weten in een backstage interview met ESPN.

''Voor alles, voor vriendschap of wat dan ook, staan mijn kinderen, vechten voor de titel is natuurlijk vechten voor de toekomst van mijn kinderen. Het klinkt niet aardig, maar als mijn moeder de gordel had, dan moet ze die maar afgeven want mijn kinderen moeten eten. Als ik bereid ben om met mijn moeder te vechten, stel je dan maar eens voor bij een goede vriend.''

''Dat is niet oneerbiedig naar Colby,'' vervolgt Masvidal. ''Hij heeft goede dingen gedaan in de sport en hij is nog steeds jong. Dus hij zal nog veel goede dingen doen. Maar als ze mij een kans geven op de titel, dan pak ik het zeker aan. Mijn levenswerk spreekt voor zich, het klinkt denk ik alleen maar logisch dat ik voor de titel mag vechten.'' 

''Kleine terrorist rat''
Okamoto vroeg Covington via een tekstbericht om een reactie. Zoals altijd is Chaos bereidt om zijn mening te laten horen.

''Nee, maar niks verbaasd me met die kleine terrorist rat nadat ik van mijn mensen heb gehoord hoe wanhopig hij is de afgelopen weken,'' aldus Covington. ''Iedereen smeken om te vechten met Snoozeman, behalve ik, die het meest recht erop heeft en de Echte Wereldkampioen! Ik geef hem geen ongelijk omdat hij weet dat ik zijn etensticket zal verpulveren!''

De laatste berichten omtrent een tegenstander voor UFC Weltergewichtkampioen Usman vanuit de UFC, dateren terug van UFC 235. Hier gaf UFC-president Dana White tijdens de post fight persconferentie aan dat Covington de volgende titeluitdager zal zijn.



REACTIES