next event
search
Luke Rockhold maakt Light Heavyweight debuut tegen Jan BlachowiczBron foto: MMA Fighting

Luke Rockhold maakt Light Heavyweight debuut tegen Jan Blachowicz

Mar 20, 2019 Luke Rockhold zal zijn light heavyweight debuut maken op #UFC239 tegen Jan Blachowicz. Het evenement speelt zich af tijdens International Fight Week.
Voormalig UFC Middleweightkampioen Luke Rockhold maakt de stap naar light heavyweight komende zomer. Rockhold zal de nummer 6 van de light heavyweight divisie Jan Blachowicz treffen op UFC 239. Het nieuws werd bekendgemaakt door ESPN-journalist Brett Okamoto.

International Fight Week
UFC 239 zal plaatsvinden op 6 juli 2019 in de T-Mobile Arena, in Las Vegas. Het grootste jaarlijkse UFC-evenement International Fight Week zal zich in dan afspelen. 

Rockhold
Sinds het verliezen van de titel wordt Rockhold geteisterd door blessures. Hierdoor vocht hij slechts 2 keer in eens zoveel jaren. Rockhold vocht zijn laatste partij voor de interim UFC Middleweighttitel tegen Yoel Romero en verloor via knockout. De Soldier of God mocht de titel niet opeisen omdat hij niet het geëiste gewicht wist te behalen. Rockhold kwam de UFC binnen als de Strikeforce Middleweightkampioen. Deze wist hij drie keer te verdedigen. Hij heeft een MMA-record van 16-4, UFC 6-3.

Blachowicz
Jan Blachowicz was bezig aan een sterke opmars in de light heavyweight divisie totdat Thiago Santos hem wist af te stoppen in een titel eliminatie partij. De Prince of Cieszyn kwam de UFC binnen als de KSW Light Heavyweightkampioen en wist deze titel drie keer te verdedigen. In de UFC versloeg hij onder andere Ilir Latifi, Jimi Manuwa en Jarod Cannonier. Hij heeft een MMA-record van 23-8, UFC 6-5.



REACTIES