next event
search
Kevin Lee maakt Welterweight debuut tegen Rafael dos AnjosBron foto: Bloody Elbow

Kevin Lee maakt Welterweight debuut tegen Rafael dos Anjos

Mar 21, 2019 Kevin Lee zet jacht voor UFC-goud voort in de welterweight divisie. Op UFC Fight Night 151 zal hij Rafael dos Anjos treffen in het Main Event. Wie zie jij winnen?
Kevin Lee laat de lightweight divisie voorlopig achter zich. The Motown Phenom zal op 18 mei zijn debuut maken in de welterweight divisie. Hij zal samen met voormalig UFC Lightweightkampioen Rafael dos Anjos het Main Event verzorgen van UFC Fight Night 151, in Rochester, New York.

Lee
The Motown Phenom kwam de UFC binnen met een ongeslagen status, deze mocht hij echter gelijk inleveren na zijn debuutpartij tegen Al Iaquinta. Hierna bouwde Lee een zegereeks op van vier partijen. Zijn tweede zegereeks, van vijf partijen, resulteerde in een interim UFC Lightweighttitel gevecht. Na een sterk begin van Lee eiste Tony Ferguson uiteindelijk de titel op via een derde ronde submission. Lee herpakte zich vervolgens door Edson Barboza te verslaan. In zijn laatste lightweight gevecht verloor hij een rematch van Iaquinta. Hij heeft een MMA-record van 17-4, UFC 10-4

Dos Anjos
Ook RDA zag zijn debuutpartij verpest worden doordat Jeremy Stephens hem knockout sloeg.  Dos Anjos maakte zijn debuut in 2008 en zal voor de 27e keer de weg naar UFC-Octagon bewandelen. De Braziliaan wist de UFC Lightweighttitel te bemachtigen nadat hij Anthony Pettis versloeg. Hij wist de titel eenmaal te verdedigen, tegen Donald Cerrone. RDA blies zijn carrière nieuw leven in na zijn stap richting de welterweight divisie. Drie achtereenvolgende overwinningen leverde hem een interim UFC Welterweighttitel gevecht op. Hier werd hij overklast door Colby Covington. Zijn laatste partij verloor hij van de huidige UFC Welterweightkampioen Kamaru Usman. Hij heeft een MMA-record van 28-11, UFC 17-9.




REACTIES