next event
search
Maycee Barber: 'Ik heb nog 2 jaar en 9 à 10 maanden om het record te verbreken'Bron foto: MMA Junkie

Maycee Barber: 'Ik heb nog 2 jaar en 9 à 10 maanden om het record te verbreken'

Mar 23, 2019 Maycee Barber aast op het record van Jon Jones. De 20-jarige wil de jongste UFC-kampioen worden. Barber opent de Main Card met JJ Aldrich.
Maycee Barber heeft grote plannen voor haar MMA-carrière. The Future is pas 20 jaar en aast op het record van UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones. Daarnaast liet ze al door schermen dat ze groter dan Conor McGregor en Ronda Rousey wordt. UFC-president Dana White benoemde Barber als één van de volgende grote sterren. 

UFC record
UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones bezit nog steeds het record van jongste UFC-kampioen. Bones was 23 jaar toen hij Maurício Rua versloeg via een technische knockout in 2011. Barber heeft een countdown klok die haar op koers houdt om het record te verbreken. Ze weet niet precies hoeveel gevechten ze nodig heeft maar tijdens de UFC Nashville media scrum garandeert ze dat ze het record gaat pakken.

''Dat weet ik niet precies,'' aldus Barber. ''Zolang ik relevant blijf, doorga met vechten en goede prestaties neerzet, ik heb geen haast. Het is geen TV-programma waarin je kunt doorspoelen naar het einde om te kijken wie er wint. Je moet alles kijken, het hele verhaal en als je dat niet doet dan krijg je de entertainment niet. Als je afleveringen overslaat dan mis je belangrijke dingen. Dus wie weet, misschien 1, 2, 3, hoeveel gevechten ook, ik heb nog 2 jaar en 9 à 10 maanden om het record te verbreken. Ik kan je garanderen dat ik dan allang voor de titel heb gevochten.''

Toekomst
Barber is nog altijd ongeslagen met een MMA-record van 6-0. Ze kwam de UFC binnen via Dana White's Tuesday Night Contender Series. White noemde Barber als een opkomende ster in zijn interview met Megan Olivi eerder deze week. Dit gaf The Future een boost.

''Dat vond ik super leuk. Ik bedoel, dat is een eer. Ook al ben ik zelfverzekerd en verdien ik het om hier te zijn, Ik weet dat ik hier hoor te zien. Maar het is een hele grote eer als de hoogste persoon binnen de UFC je naam noemt in een interview met Megan Olivi, je credits geeft en erkenning. Ik had mijn week niet beter kunnen beginnen. Dat was echt het beste begin van mijn week. Ik heb het naar heel mijn familie gestuurd, 'Check dit dan eens!!', het maakte mij gewoon heel blij en het gaf mij een boost.''

Ster
Vorige maand liet Barber in gesprek met MMA Fighting weten dat ze een grote belofte deed aan White. The Future vertelde de UFC-president dat ze groter dan Conor McGregor en Ronda Rousey zal worden.

''Ik heb hem verteld dat ik groot zal worden, groter dan Conor McGregor en Ronda Rousey, en alle sterren die hij heeft,'' aldus Barber. ''Ik ben één van zijn volgende grote sterren. Er zijn er momenteel niet veel, zeker niet bij de vrouwen, dus het past precies.''

UFC Fight Night 148 Thompson vs. Pettis, 23 maart 2019, Bridgestone Arena, Nashville

Main Card
Stephen Thompson vs. Anthony Pettis
Curtis Blaydes vs. Justin Willis
John Makdessi vs. Juses Pinedo
Jussier Formiga vs. Deiveson Figueiredo
Luis Peña vs. Steven Peterson | Peña was 2.5 pond te zwaar. Hij moet 30% van zijn salaris afstaan aan Peterson
Maycee Barber vs. JJ Aldrich

Preliminary Card
Bryce Mitchell vs. Bobby Moffett
Frankie Saenz vs. Marlon Vera
Alexis Davis vs. Jennifer Maia
Randa Markos vs. Angela Hill
Ryan MacDonald vs. Chris Gutierrez
Eric Shelton vs. Jordan Espinosa



REACTIES