next event
search
Pieter Buist treft Japanner in BangkokBron foto: WFL MMA

Pieter Buist treft Japanner in Bangkok

Apr 18, 2019 Pieter Buist heeft zijn debuut partij voor ONE Championship klaarstaan. Op 10 mei reist hij af naar Bangkok, Thailand voor zijn eerste partij voor de organisatie.

De Bredase atleet Pieter 'The Archangel' Buist zal voor zijn debuut partij voor ONE Championship afreizen naar Bangkok, Thailand. Hij zal het gaan opnemen tegen de Japanse Kota 'Genjin' Shimoishi tijdens ONE Championship: Warriors of Light in de Impact Arena in Bagkok.

Bellator MMA:
Hoewel Buist met een overwinning op Sully Bull een fight-contract had gewonnen bij Bellator MMA, heeft hij er toch voor gekozen om niet langer te wachten en te tekenen bij de concurrent. Nu staat Buist 10 mei in Bangkok tegenover de Japanner Kota Shimoishi.

Kota 'Genjin' Shimoishi (21-7):
De 31-jarige Japanse 'Genjin' gaat al een tijd mee in de professionele wereld van het Mixed Martial Arts. Hij draaide zijn eerste partij in 2008 en wist zeven achtereenvolgende winstpartijen op zijn naam te zitten in de eerste twee jaar van zijn carrière. Hij heeft gevochten in organisaties zoals Shooto, Pancrase, DEEP, Road FC en zijn laatste twee partijen bij ONE Championship. Momenteel heeft 'Genjin' drie achtereenvolgende verliespartijen dus hij zal gebrand zijn om te winnen van Buist.

Pieter 'The Archangel' Buist (12-4)
De Nederlandse lightweight Pieter Buist draaide zijn eerste prof partij vier jaar later dan zijn tegenstander in 2012. Buist heeft altijd in locale organisaties gevochten en heeft meerdere titels op zijn naam weten te zetten. De belangrijkste daaronder is de wereldtitel van World Fighting League maar nu zal hij gaan chasen naar de felbegeerde titel bij ONe Championship. In zijn laatste uiting wist Buist te laten zien dat hij een sterke all-round game heeft en zijn groundgame steeds hoger wordt.



REACTIES