next event
search
Stephen Thompson: 'Dit zal zeker een ninja gevecht worden'Bron foto: UFC

Stephen Thompson: 'Dit zal zeker een ninja gevecht worden'

Mar 21, 2019 Met een nieuwe UFC Welterweightkampioen ziet Stephen Thompson de toekomst weer positief in. Wonderboy treft zaterdag Anthony Pettis in het Main Event van #UFCNashville. Wie zie jij winnen?
Met Kamaru Usman als de nieuwe UFC Welterweightkampioen ligt de weg voor Stephen Thompson weer wat open. In Nashville treft hij voormalig UFC Lightweightkampioen Anthony Pettis. Wonderboy wil zich revancheren voor zijn verloren gevecht tegen Darren Till in Liverpool. Wegens blessureleed lag Thompson een tijdje uit de roulatie.

Ninja gevecht
In gesprek met MMA Junkie laat Thompson weten dat zijn confrontatie met Pettis een mooi affiche wordt voor de fans. De beste ninja zal volgens Wonderboy aan het langste eind trekken in Nashville.

''Dit zal zeker een ninja gevecht worden,'' aldus Thompson. ''Ik ben altijd al fan van Anthony Pettis geweest omdat we soortgelijke stijlen hebben. Het word denk ik een leuk gevecht. Zeker een gevecht voor de fans. Hij is heel flashy en ik houd er ook van om vanuit verschillende hoeken aan te vallen en trappen uit te delen. Dus het zal erom draaien wie de beste ninja is.''

''Hij is heel sluw,'' vervolgt Thompson. ''Hij is goed in Jiu-Jitsu, goed in worstelen, ik ben overal op voorbereid. Ik en de fans verwachtten een spannend gevecht, en dat is precies wat we ze gaan geven.''

Titelaspiraties
Met een nieuwe UFC Welterweightkampioen ziet de toekomst van Wonderboy er rooskleuriger uit. Nu Tyron Woodley 'voorlopig' uit beeld is verwacht Thompson dat zijn weg naar de titel niet meer zo lang is.

''Ik wist dat een nieuwe kampioen beter zou zijn voor mijn carrière. Niemand wil Thompson vs. Woodley 3 zien, dat snap ik. Dan zou ik nog twee à drie gevechten moeten winnen voordat ik weer een kans krijg. Nu we een nieuwe kampioen hebben zal de weg veel korter zijn.''

''De divisie is drastisch veranderd sinds mijn laatste gevecht,'' vervolgt Thompson. ''We hebben een nieuwe kampioen, Darren Till is knockout geslagen door iemand die ik al heb verslagen. Het ligt voor het grijpen. Ik ben de nummer vier nu, dus ieder van ons kan vechten voor de titel.''

UFC Fight Night 148 Thompson vs. Pettis, 23 maart 2019, Bridgestone Arena, Nashville

Main Card
Stephen Thompson vs. Anthony Pettis
Curtis Blaydes vs. Justin Willis
John Makdessi vs. Juses Pinedo
Jussier Formiga vs. Deiveson Figueiredo
Luis Peña vs. Steven Peterson
Maycee Barber vs. JJ Aldrich

Preliminary Card
Bryce Mitchell vs. Bobby Moffett
Frankie Saenz vs. Marlon Vera
Alexis Davis vs. Jennifer Maia
Randa Markos vs. Angela Hill
Ryan MacDonald vs. Chris Gutierrez
Eric Shelton vs. Jordan Espinosa
REACTIES