next event
search
Yoel Romero denkt nog niet aan stap naar Light HeavyweightBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Yoel Romero denkt nog niet aan stap naar Light Heavyweight

Mar 27, 2019 Yoel Romero wil eerst UFC-goud winnen voordat hij gaat onderhandelen over andere divisies.
Yoel Romero treft volgende maand Ronaldo Souza in het Main Event van UFC on ESPN 3, in Sunrise, Florida. De Soldier of God won een eerste confrontatie met Jacaré via een split decision. De laatste tijd wordt er steeds meer geswitcht in divisies, maar Romero wil daar nog niet aan denken.
 
Middleweighttitel
Romero vocht zijn laatste drie partijen voor zowel de UFC Middleweighttitel (2x) als de interim UFC Middleweighttitel. Zijn laatste twee partijen wist de Soldier of God zijn geëiste gewicht niet te halen. Hierdoor kon hij niet de interim titel opeisen nadat hij voormalig UFC-kampioen Luke Rockhold knockout sloeg. Ondanks dat het een trend lijkt te worden dat vechters switchen van gewichtsklassen, wil Romero daar nog niet aan denken.

''Ik wil in de middleweight divisie blijven,'' aldus Romero in gesprek met The Body Lock's MMA. ''Ik, mijn coaches en mijn team, wij denken alleen aan het winnen van de 185-titel. Ik weet niet wat er nu precies allemaal gebeurd, mensen die in andere divisies gaan vechten, maar ik denk alleen aan de 185-divisie.

''Ik zei, 'Ik zal de middleweighttitel winnen en dan kunnen we een deal sluiten met de UFC, en verder kijken naar een andere divisie om die titel ook te winnen.'''.

Paulo Costa
De MMA-goden hebben een vloek gehangen rondom een matchup tussen Costa en Romero. De twee stonden drie keer eerder gepland om elkaar te treffen, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. UFC 230 moest het podium worden waar de Soldier of God de ongeslagen Borrachinha zou treffen, maar Romero moest afhaken wegens een blessure. Vervolgens werd UFC on ESPN 1 het nieuwe doel, maar wederom moest Romero afhaken wegens een blessure. Uiteindelijk moest het dan toch gebeuren op UFC on ESPN 3. Echter, werd Costa vervangen door Souza zonder enige uitleg vanuit de UFC.

Romero liet tijdens The Ariel Helwani MMA Show weten dat Borrachinha geconfronteerd werd door de United States Anti Doping Agncy wegens een positieve test. Een dag later trok hij zijn woorden echter weer in.
REACTIES