next event
search
Dustin Poirier: 'Ik ben mijn hele leven al de underdog'Bron foto: Sergei Belski - USA Today Sports

Dustin Poirier: 'Ik ben mijn hele leven al de underdog'

Apr 8, 2019 Dustin Poirier zal met UFC Featherweightkampioen Max Holloway uitmaken wie de interim UFC Lightweighttitel mag opeisen. Wie pakt de winst? #UFC236
Dustin Poirier is misschien wel de meest onderschatte vechter in de UFC Lightweight divisie. The Diamond heeft lang moeten strijden voordat hij een kans kreeg op UFC-goud. Nu treft hij UFC Featherweightkampioen Max Holloway om te strijden om de interim UFC Lightweighttitel. Poirier laat weten dat hij zijn hele leven al de underdog is.

Underdog
In gesprek met MMA Fighting laat Poirier weten dat hij al veel heeft overwonnen in zijn carrière. The Diamond spreekt over zijn eeuwige underdog positie en spreekt daarnaast zijn waardering uit voor Holloway's prestaties.

''Elke hond heeft zijn dag man, en 13 april zal het niet anders zijn,'' aldus Poirier. Ik ben mijn hele leven al de underdog. Ik hoor hier niet eens te zijn. Ik heb veel overwonnen en odds makers hebben fouten gemaakt. Ik blijf gefocust. Het lot maakt geen fouten, zo gaat het nou eenmaal man. In deze positie zitten is niet raar voor mij, terwijl hij in de top tien van de pound-for-pound lijst staat. Hij is de huidige onbetwiste heersende featherweight wereldkampioen. Hij versloeg één van de beste 145'er tweemaal (José Aldo red.), finishte hem en kijk naar zijn zegereeks.''

''Kijk naar zijn prestaties die hij neerzet, keer op keer,'' vervolgde Poirier. ''Misschien moet hij wel de favoriet zijn. Als je de papieren naast elkaar legt, zijn laatste tien prestaties en die van mij. Ik heb zeker wat indrukwekkende dingen gedaan, maar hij heeft de titel verdedigd, versloeg ook voormalig kampioenen. Dus het is zoals hij altijd zegt: 'Het is niet anders, mijn vriend.'''

Oncomfortabele momenten
Poirier heeft een zelfde soort stijl als Holloway. Beide vechters hanteren een aanvallende stijl met veel druk en stoten. The Diamond twijfelt echter of Blessed dit ook kan opbrengen als hij aan de verliezende hand is. Mocht dit zo zijn dan verwacht Poirier een Fight of the Night of zelfs een Fight of the Year.

''Ik heb de skill set, de cardio, de spieruithoudingsvermogen om te presteren in dat tempo, om te presteren tegen zijn atletische vaardigheden en zijn druk. Hij zal veel terug geduwd worden, we zullen zien of hij door kan blijven gaan als hij, je weet wel, het is niet moeilijk om dat te doen als je aan de winnende hand bent, we zullen zien of hij dat ook kan als hij aan de verliezende hand is. Laat hem maar eens terugkomen van tegenslag, we zullen zien als de rondes op en neer gaan, wie nog steeds de Octagon instapt met die vibe. Ik weet dat ik dat ben, want ik leef voor die oncomfortabele momenten. Daar worden gevechten gewonnen of verloren.''

''Een gevecht zoals Justin Gaethje of Eddie Alvarez, dat zijn mijn laatste gevechten, dat zijn gevechten waarvoor ik mentaal voorbereid was om te bloeden, mank te lopen, elke ronde f*cked up te moeten beginnen en naar voren te pushen,'' vervolgde Poirier. ''Er is een einddoel, Er zijn 25 minuten, de bel zal klinken. Maar ik zal alles geven, wat dat ook inhoudt die avond, ik zal alles in de Octagon achterlaten. Ik ben bereid om dat weer te doen met Max. Is hij dat ook? Ik hoop het. Als hij dat is, Fight of the Night, Fight of the Year, titelgevecht, fans houden daarvan. Ik denk nog steeds dat ik zal zegevieren. Maar ik weet niet of hij daartoe bereidt is, en ik ben bereid om daar achter te komen.Ik heb er zin in.'' 

UFC 236 Holloway vs. Poirier ll, 13 april 2019, State Farm Arena, Atlanta, Amerika

Main Card
Max Holloway vs. Dustin Poirier | interim UFC Lightweight titelgevecht
Kelvin Gastelum vs. Israel Adesanya | interim UFC Middleweight titelgevecht
Eryk Anders vs. Khalil Rountree Jr.
Alan Jouban vs. Dwight Grant
Ovince Saint-Preux vs. Nikita Krylov

Preliminary Card
Jalin Tuner vs. Matt Frevola
Wilson Reis vs. Alexandre Pantoja
Max Griffin vs. Zelim Imadaev
Boston Salmon vs. Khalid Taha

Early Preliminary Card
Curtis Millender vs. Belal Muhammed
Montel Jackson vs. Andre Soukhamthath
Lauren Meuller vs. Poliana Botelho
Brandon Davis vs. Randy CostaREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk