next event
search
UFC 236 Countdown: Holloway vs. Poirier 2Bron foto: YouTube

UFC 236 Countdown: Holloway vs. Poirier 2

Apr 8, 2019 Een PPV-Fightweek begint zoals altijd met een UFC Countdown. Deze editie staat in het teken van Max Holloway, Dustin Poirier, Kelvin Gastelum en Israel Adesanya. #UFC236
UFC 236 zal komend weekend haar deuren openen in de State Farm Arena in Atlanta. Zowel in de main event als in de co-main event zal een interim titel op het spel staan. UFC Featherweightkampioen Max Holloway zal met Dustin Poirier strijden om de interim UFC Lightweighttitel en Kelvin Gastelum en Israel Adesanya strijden om de interim UFC Middleweighttitel.

Interim UFC Lightweighttitel
Voor UFC Featherweightkampioen Max Holloway is het de tweede keer dat hij gepland staat voor een titelgevecht op lightweight. Vorig jaar stapte hij last minute in voor de geblesseerde Tony Ferguson om Khabib Nurmagomedov te treffen voor de vacante UFC Lightweighttitel. Blessed werd vervolgens zelf van de partij gehaald door het medisch team. Holloway verloor voor het laatst in 2013 en is bezig aan een zegereeks van dertien partijen. Zijn laatste vier partijen werden allemaal gewonnen via een technische knockout.

Dustin Poirier maakte in 2015 de keus om over te stappen naar de lightweight divisie en dat bleek een schot in de roos. Sindsdien stapte The Diamond nog tien keer de Octagon in waarin hij er acht won, één verloor en één partij eindigde in een no-contest. Poirier versloeg tijdens zijn sterke serie onder andere Yancy Medeiros, Anthony Pettis, Justin Gaethje en Eddie Alvarez.

Interim UFC Middleweighttitel
UFC Middleweightkampioen Robert Whittaker vocht voor het laatst in juni van het vorige jaar. In februari zou hij zijn titel verdedigen tegen Kelvin Gastelum. Enkele uren voor het gevecht moest hij zich terugtrekken wegens een abdominale hernia. Hierdoor zal Gastelum nu voor de interim titel vechten. The Ultimate Figher 17 winnaar versloeg al drie oud UFC-kampioenen in de vorm van Johny Hendricks, Vitor Belfort en Michael Bisping. Zijn partij tegen Belfort werd omgezet naar een no-contest nadat hij positief getest werd voor marihuana. Zijn split decision overwinning over Ronaldo Souza leverde hem een titelgevecht op.

Israel Adesanya is de rijzende ster van de UFC Middleweight divisie. The Last Stylebender maakte vorig jaar zijn debuut voor de UFC en bewandelde inmiddels vijf keer de weg naar de Octagon. Adesanya beschikt nog over een perfecte MMA-record en versloeg in zijn laatste partij voormalig UFC-kampioen en levende legende Anderson Silva.

UFC 236 Holloway vs. Poirier ll, 13 april 2019, State Farm Arena, Atlanta, Amerika

Main Card
Max Holloway vs. Dustin Poirier | interim UFC Lightweight titelgevecht
Kelvin Gastelum vs. Israel Adesanya | interim UFC Middleweight titelgevecht
Eryk Anders vs. Khalil Rountree Jr.
Alan Jouban vs. Dwight Grant
Ovince Saint-Preux vs. Nikita Krylov

Preliminary Card
Jalin Tuner vs. Matt Frevola
Wilson Reis vs. Alexandre Pantoja
Max Griffin vs. Zelim Imadaev
Boston Salmon vs. Khalid Taha

Early Preliminary Card
Curtis Millender vs. Belal Muhammed
Montel Jackson vs. Andre Soukhamthath
Lauren Meuller vs. Poliana Botelho
Brandon Davis vs. Randy Costa



REACTIES