next event
search
Melvin Manhoef maakt Nederlands kwartet compleet voor Bellator LondonBron foto: Spike

Melvin Manhoef maakt Nederlands kwartet compleet voor Bellator London

Apr 16, 2019 Gegard Mousasi, Costello van Steenis, Denise Kielholtz en nu ook Melvin Manhoef. No Mercy treft Kent Kauppinnen op #BellatorLondon. Ga jij onze vechters aanmoedigen in London? #Bellator223
We kunnen ons opmaken voor een Engels avondje vol Nederlandsvuur. Met de toevoeging van Melvin Manhoef beschikt Bellator London nu over vier Nederlandse atleten. No Mercy zal een Light Heavyweightpartij vechten tegen de Engelse Kent Kauppinen.

Manhoef
No Mercy zal zijn Bellator Light Heavyweightdebuut maken in zijn zevende partij voor de organisatie. Manhoef vocht zijn laatste twee partijen voor de Bellator Middleweighttitel tegen de toenmalig kampioen Rafael Carvalho. Beide partijen werden gewonnen door de Braziliaan, alhoewel er flink wat controversie zat aan de eerste overwinning van Carvalho. De Braziliaan won via split decision waarbij de meeste een overwinning van Manhoef hadden verwacht. Toenmalig Bellator-commentator Jimmy Smith noemde het de slechtste beslissing uit de Bellator-geschiedenis. No Mercy wist twee MMA-titels te claimen in zijn MMA-carrière. In 2005 won Manhoef de Cage Rage Championship Light Heavyweighttitel, die hij twee keer wist te verdedigen. In 2014 won hij de Gringo Super Fight Welterweighttitel in Brazilië. No Mercy heeft een MMA-record van 30-14-1 2), Bellator 2-3 (1)

Kauppinen
Kent Kauppinen is een Engelse MMA-vechter die vooral naam maakte voor de Raged UK MMA organisatie. Kauppinen won al zijn vijf partijen onder de Raged UK MMA vlag. Hij wist zijn meeste partijen te winnen via knockout of technische knockout. Vorig jaar maakte hij via een verliespartij zijn debuut voor Bellator. Afgelopen december wist hij zich te herpakken via een overwinning over Alessio Sakara op Bellator 111. Hij heeft een MMA-record van 11-4, Bellator 1-1.



Nederland
Ons kikkerlandje zal goed vertegenwoordigt worden in London. In het Main Event zal Bellator Middleweightkampioen Gegard Mousasi zijn titel verdedigen tegen Rafael Lovato Jr. Bellator Kickboxing Woman's Flyweightkampioene Denise Kielholtz zal ook in actie komen. Er is echter nog niets bekend over een potentiële tegenstandster. Tot slot zal Costello van Steenis Mike Shipman treffen in London.

Bellator London
Het evenement zal plaatsvinden in The SSE Arena in Wembley. Hier zullen de deuren geopend worden op 22 juni. Bellator pakt groots uit en heeft ook Paul Daley, James Gallagher en Geordie Shore reality-ster Aaron Chalmers geboekt. De voorlopige line-up ziet er als volgt uit:

Bellator 223
Gegard Mousasi vs. Rafael Lovato Jr. | Bellator Middleweight titelgevecht
Paul Daley vs. Erick Silva
Melvin Mahoef vs. Kent Kauppinen
James Gallagher vs. Jeremiah Labiano
Mike Shipman vs. Costello van Steenis
Denise Kielholtz vs. Nog niet bekend
Aaron Chalmers vs. Nog niet bekend
George Tokkos vs. John Redmond
Nathan Greyson vs. Frans Mlambo
Chris Bungard vs. Charlie Leary
Galore Bofando vs, Richard Kiely



REACTIES