next event
search
TJ Dillashaw doorbreekt stilte via spijtbetuiging in videoBron foto: MMA Fighting

TJ Dillashaw doorbreekt stilte via spijtbetuiging in video

Apr 13, 2019 Voormalig UFC Bantamweightkampioen TJ Dillashaw staat twee jaar buitenspel na gebruik van EPO. Bekijk hier de video.
TJ Dillashaw was op de hoogte gebracht van een positieve test door de United States Anti-Doping Agency. Hij werd op dat moment geschorst voor één jaar door de New York State Athletic Commission, waarna hij nog zijn sanctie te horen zou krijgen van de USADA. Dillashaw heeft zijn vonnis inmiddels binnen en zal tot 19 januari 2021 buitenspel staan. Via een video spreekt hij over de situatie.

''Ik heb het verpest,'' aldus Dillashaw. ''Ik heb het moeilijk om mezelf dit te vergeven, wat ook zo hoort. Ik begrijp de kritiek die mijn kant op komt. Maar waar ik me echt erg over voel, is hoe ik mijn coaches, mijn familie en teamgenoten in een kwaad daglicht zet. Zij hebben hier niks mee te maken.''



Erytropoiëtine 
Inmiddels is ook bekend op welke stof Dillashaw positief testte. Het gaat om de stof Erytropoiëtine, oftewel EPO.  Epo is een hormoon dat de aanmaak van de rode bloedlichaampjes stimuleert. De rode bloedcellen zijn de zuurstoftransporteurs in het bloed. De aanmaak van erytropoiëtine stijgt als zich zuurstofgebrek voordoet. De stof kan niet voortkomen uit een besmet supplement, epo moet namelijk geïnjecteerd worden in het lichaam. Dillashaw heeft geen bezwaar gemaakt en gaat akkoord met de straf.



REACTIES