next event
search
UFC zet focus voor Heavyweight titelgevecht op augustusBron foto: Low kick MMA

UFC zet focus voor Heavyweight titelgevecht op augustus

Apr 5, 2019 Volgens de laatste geruchten krijgt UFC Heavyweightkampioen Daniel Cormier zijn moneyfight tegen voormalig UFC kampioen Brock Lesnar. Wie pakt de winst?
UFC Heavyweightkampioen Daniel Cormier krijgt naar alle waarschijnlijk dan toch zijn gewenste moneyfight. DC  wil nog één keer cashen voordat hij gaat nadenken over een eventuele vervolg van zijn MMA-carrière. UFC-president Dana White hoopt dat Cormier nog drie partijen vecht voor de organisatie. Brock Lesnar, Jon Jones en Stipe Miocic zijn hierin de gedroomde tegenstanders.

Augustus
Cormier vocht voor het laatst op UFC 230 in november van het vorige jaar. Hier versloeg hij Derrick Lewis via submission in de tweede ronde. Het betekende zijn allereerste titelverdediging als de UFC Heavyweightkampioen. Mede door blessureleed kwam DC niet meer in actie. Een andere reden is omdat zijn gewenste sparringspartner, Lesnar, verplichtingen had bij de WWE. Tijdens SportsCenter liet ESPN-journalist Ariel Helwani weten dat de UFC haar ogen heeft gericht op een Heavyweight titelgevecht in augustus.

''De UFC wil Lesnar terug, zoals het er nu naar uitziet wil hij ook terugkomen, ze geven hem een titelgevecht als hij terugkomt,'' aldus Helwani. ''Daniel Cormier, de Heavyweightkampioen, wil ook tegen hem vechten. Het plan voor nu is een Heavyweight titelgevecht tussen hun later deze zomer, in augsutus. Er is nog niets getekend, maar dat is momenteel het plan.''

Brock Lesnar
Lesnar vocht in 2016 voor het laatst in de UFC-Octagon. Mark Hunt was zijn tegenstander tijdens het jubileumevenement, UFC 200. De voormalig UFC-kampioen won via een unanimous decision, maar dit werd later terug gedraaid naar een no-contest wegens een positieve test. Van zijn negen MMA-partijen vocht hij er acht in de UFC. In 2008 versloeg hij UFC- legende Randy Couture voor de UFC Heavyweighttitel. Hij wist zijn titel tweemaal te verdedigen tegen Frank Mir en Shane Carwin. Lesnar verwelkomde Alistair Overeem in de UFC, maar dit verliep niet zoals gehoopt voor de voormalig UFC-kampioen. Hij heeft een MMA-record van 5-3 (1), UFC 4-3 (1).



REACTIES