next event
search
Bellator 221 Countdown | Michael ChandlerBron foto: Bellator MMA

Bellator 221 Countdown | Michael Chandler

May 7, 2019 Bellator ging langs bij Lightweightkampioen Michael Chandler om te kijken hoe hij zich voorbereidt op zijn titelgevecht met Patricio Freire. #Bellator221

Michael Chandler (33) vocht bijna zijn gehele MMA-carriere voor Bellator-president Scott Coker. Eerst onder de Strikeforce en nu voor Bellator MMA. Op drie partijen na vocht Chandler al zijn partijen voor Bellator. De Bellator Lightweightkampioen won zijn eerste vijf partijen voor de organisatie voordat hij voormalig UFC - en Bellator Lightweightkampioen Eddie Alvarez uitdaagde voor de titel. Hij werd gekroond tot kampioen via een vierde ronde submission. Na twee succesvolle titelverdedigingen verloor hij de titel in een rematch met Alvarez. Doordat The Underground King overstapte naar de UFC, vocht Chandler met Will Brooks om de Lightweighttitel, en verloor. 

Chandler herpakte zich en won de titel uiteindelijk terug nadat hij de toenmalig kampioen Patricky Freire, tevens broer van huidige tegenstander Patricio Freire, versloeg. Na een succesvolle titelverdediging tegen voormalig UFC Lightweightkampioen Benson Henderson, verloor Chandler zijn titel tegen Brent Primus wegens een voetblessure. Chandler kon niet meer staan op zijn voet. Desalniettemin vocht hij zich voor de derde keer terug en herwon hij zijn titel in een rematch met Brent Primus op Bellator 212 in Hawaii. Hij heeft een MMA-record van 19-4, Bellator 16-4.

Bellator 221 Chandler vs. Pitbull, 11 mei 2019, Allstate Arena, Illinois, Amerika

Main Card
Michael Chandler vs. Patricio Freire | Bellator Lightweight titelgevecht
Douglas Lima vs. Michael Page | Halve finale Bellator Welterweight World Grand Prix
A.J. McKee vs. Pat Curran
Jake Hager vs. T.J. Jones

Preliminary Card
Adil Benjilany vs. Chris Lencioni
PJ Cajigas vs. Craig Fruth
Scott Wirtz vs. Josh Streacker
Bryan Bautista vs. Robert Fenicle
Askar Asker vs. Tylor Moore




REACTIES