next event
search
UFC 237: Inside the Octagon - Namajunas vs AndradeBron foto: UFC

UFC 237: Inside the Octagon - Namajunas vs Andrade

May 6, 2019 Dan Hardy en John Gooden analyseren het Main Event van #UFC237 tussen UFC Women's Strawmweightkampioene Rose Namajunas en Jessica Andrade.
Tijdens UFC Inside the Octagon analyseren John Gooden en oud UFC-vechter Dan Hardy de vechters voor het aankomende evenement. Deze editie staat centraal om het hoofdgevecht van UFC 237 tussen UFC Women's Strawweightkampioene Rose Namajunas en Jessica Andrade.

Rose Namajunas (26) kwam de UFC binnen via het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. Dit seizoen stond volledig in het teken van de inauguratie van de Strawweight divisie. Thug Rose versloeg Alex Chambers, Joanne Calderwood en Randa Markos in het programma en ontmoette Carla Esparza in de finale, waarin ze verloor via een derde ronde submission. Sinds haar verloren titelgevecht heeft Namajunas de weg omhoog gevonden. Enkel Karolina Kowalkiewicz wist haar nog te verslaan via een split decision. Angela Hill, Paige VanZant, Tecia Torres en Michelle Waterson moesten allen hun meerdere kennen in Thug Rose. Op UFC 217 zorgde Namajunas voor de upset door voormalig UFC-kampioene Joanna Jedrzejczyk te verslaan via een eerste ronde technische knockout. Vervolgens was ze ook te sterk tijdens haar eerste titelverdediging en rematch met Jedrzejczyk. Namajunas heeft een MMA-record van 8-3, UFC 6-2.

Jessica Andrade (27) begon haar UFC-carriere in de bantamweight divisie. Van haar zeven bantamweight partijen won ze er vier tegen onder andere Sarah Moras en Raquelle Pennington. Haar overstap naar de strawweight divisie bleek een schot in de roos. Bate Estaca vocht evenees zeven keer in deze divisie, maar deze keer won ze zes partijen. Enkel Joanna Jedrzejczyk was te sterk in een titelgevecht. Sinds haar verloren titelgevecht herpakte Andrade zich en versloeg Claudia Gádelha, Tecia Torres en Karolina Kowalkiewicz. Ze heeft een MMA-record van 19-6, UFC 10-4.

UFC 237 Namajunas vs. Andrade, 11 mei 2019, Jeunesse Arena, Rio de Janeiro, Brazilië

Main Card
Rose Namajunas vs. Jessica Andrade | UFC Women's Strawweight titelgevecht
Jared Cannonier vs. Anderson Silva
José Aldo vs. Alexander Volkanovski
Thiago Alves vs. Laureano Staropoli
Francisco Trinaldo vs. Carlos Diego Ferreire

Preliminary Card
Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Spann
Thiago Moises vs. Kurt Holobaugh
Irene Aldana vs. Bethe Correira
B.J, Penn vs. Clay Guida

Early Preliminary Card
Luana Carolina vs. Priscila Cachoeira
Warlley Alves vs. Sérgio Moraes
Talita Bernardo vs. Melissa Gatto
REACTIES