next event
search
GLORY 65: KEVIN VAN HEECKEREN IS ER MEER DAN KLAAR VOOR!Bron foto: GLORY

GLORY 65: KEVIN VAN HEECKEREN IS ER MEER DAN KLAAR VOOR!

May 15, 2019 Utrechter Kevin van Heeckeren vecht aanstaande vrijdag tijdens Glory 65 een thuiswedstrijd in zijn “Utreg”. De bikkelharde vechter, uitkomend voor The Colosseum Gym, is er op gebrand om te laten zien dat er voor zijn Amerikaanse tegenstander Matt Baker niets te halen valt.

Kevin, allereerst bedankt dat je tijd vrij hebt kunnen maken om voor Mixfight een paar vragen te beantwoorden. Voor de mensen die jou nog niet kennen, wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven en hoe ben je bij het kickboksen terecht gekomen?
Mijn naam is Kevin van Heeckeren, ik ben 26 jaar oud en woon samen met mijn vriendin. Over een paar maanden verwachten we ons eerste kindje. Naast mijn eigen trainingen geef ik Personal Training, bokszaktrainingen en kidslessen bij mijn sportschool, The Colosseum Gym in Utrecht. Daarnaast ben ik op zondag badmeester bij zwembad Merwestein in Nieuwegein.

Als klein jochie ben ik begonnen met Judo, daarna ben ik Jiu Jitsu gaan doen en op mijn 15de ben ik overgestapt naar het kickboksen om te trainen bij Rings Nieuwegein onder leiding van Oscar van der Veen. Op mijn 16de draaide ik mijn eerste partij. Na een aantal partijen voor Rings Nieuwegein gevochten te hebben, stopte Oscar er helaas mee in verband met werkverplichtingen. Ik ben toen overgestapt naar Wout Kist in Beusichem en heb onder zijn vlag meerdere wedstrijden gevochten, waaronder één MMA partij die ik op TKO gewonnen heb. Bij het gebrek aan geschikte sparringspartners ben ik daarna in goed overleg overgestapt naar The Colosseum Gym in Utrecht.Je hebt ruim de helft van je gewonnen partijen op (T)KO gewonnen. Het is algemeen bekend dat je altijd keihard traint en volledig voor je sport leeft om zo het maximale uit je carrière te halen. Hoe ziet jouw normale trainingsweek eruit en hoe vind je je balans tussen jouw techniek, kracht en conditietrainingen?
Op maandag, woensdag en vrijdag  doen we ’s morgens kracht en conditietraining en ’s avonds techniektraining. Op dinsdag en donderdag sparren we en op zondag ga ik zwemmen voor mijn herstel.

Aankomende vrijdag op Glory 65 is je partij tegen de Amerikaan Matt Baker. Baker heeft een record bij Glory van 3-1-0 (2 KO), wat verwacht je van deze partij?
Het wordt een beukpartij!  Baker is een grote, sterke vechter en een stuk langer dan ik. Daarom moet ik er voor zorgen om dichtbij hem te komen en hem pijn te doen. Ik vecht altijd vooruit en ga altijd voor de KO of een opgave. Daarnaast is het in mijn eigen stadje,  dus ik ben er op gebrand om te winnen.


Matt Baker staat nu 7de, jij staat nog niet in de top 10 van Glory. De kans is groot dat je deze lijst wel binnenkomt bij een winstpartij. Hoe en waar zie je jezelf in de toekomst en zijn er tegenstanders die je graag nog een keer tegenkomt in de ring?
Ik bekijk het van tegenstander tot tegenstander. Na Baker hoop ik de top 10 binnen te komen en kijken we wel verder en dan zien we wel wie er op mijn pad komt.  Mijn vorige partij bij Glory verliep niet zoals we van tevoren verwacht hadden. Ik verloor van Donovan Wisse op punten. Donovan is een goede vechter waar ik veel respect voor heb. Ik kreeg na 20 seconden 8 tellen omdat ik er vol op liep, was zwaar aangeslagen, maar heb de partij wel uitgevochten en het hem zo lastig mogelijk gemaakt. In de toekomst zou ik graag nog een keer tegen hem staan om te laten zien dat dat een incident was.


Je traint bij The Colosseum Gym in Utrecht onder leiding van Daan Kortland en Danny de Vries. Je bent daar binnen gekomen als C-klasse vechter en vecht nu op het hoogste podium. Hoe belangrijk zijn zij voor jou en wat hebben zij jou het meest bijgebracht de afgelopen jaren?
Voordat ik bij The Colosseum Gym kwam was ik veel agressiever. Dan stond ik mezelf al de hele dag  op te fokken voor mijn wedstrijd en tijdens het opwarmen was ik één en al agressie. En zo vocht ik mijn eerste partijen ook. Nu ben ik op de wedstrijddag en tijdens het opwarmen een stuk rustiger. Mijn warming-up is ook veel korter dan voorheen. Die agressie komt er nu op een gezonde manier pas uit in de ring. Zij hebben mij rust en inzicht bijgebracht met een gameplan die goed bij me past.Men weet dat je altijd vooruit vecht en niet bang bent om het gevecht aan te gaan. Staat er meer druk op deze partij omdat het in je eigen “Utreg” is en zal je daardoor misschien wat terughoudender vechten?
Nooit. Om nu in Utrecht te mogen vechten is een droom die uitkomt. Ik geef elke partij alles en train er hard voor. Ik haal hier juist nog meer motivatie uit om te gaan knallen.

Aanstaande donderdag is de weging. Je vecht jouw partijen bij Glory altijd in het middengewicht (-85 kilogram). In het verleden heb je ook partijen gedraaid op -90 en -95 kilogram. Is het moeilijk om dit gewicht te halen en wat is je gewicht buiten je partijen om?

Over het algemeen niet. Ik ben bij de weging altijd netjes op het afgesproken gewicht en buiten mijn partijen om weeg ik ongeveer 89 kilogram. Mede door de sportopleidingen die ik gevolgd heb is het niet zo’n probleem om het juiste eetpatroon toe te passen in aanloop naar mijn wedstrijd. Ik zit nu op 86.5, die laatste 1.5 kg haal ik er last-minute nog af. De laatste week pads ik nog een beetje met mijn trainers, maar probeer ik vooral veel rust te pakken en voldoende nachtrust te krijgen.

Uiteraard zullen wij je op de voet blijven volgen. Heel veel succes aanstaande vrijdag. Wil jij nog iets kwijt aan de lezers en volgers van Mixfight?
Ik wil iedereen bedanken die de tijd heeft genomen om dit te lezen en ik beloof jullie elke partij weer spektakel in de ring. Jullie kunnen mij blijven volgen via Instagram op www.instagram.com/kevinvanheeckeren. Onder de volgers verloot ik 2 shirts! Ush!
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk