next event
search
Patrício Freire: 'Daarom is hij niet naar de UFC gegaan, hij wil USADA ontwijken'Bron foto: Bloody Elbow

Patrício Freire: 'Daarom is hij niet naar de UFC gegaan, hij wil USADA ontwijken'

May 7, 2019 Bellator MMA Featherweightkampioen Patrício Freire zal Bellator MMA Lightweightkampioen Michael Chandler uitdagen voor zijn titel op #Bellator221.
Bellator MMA Featherweightkampioen Patrício Freire stapt aankomend weekend omhoog voor een superfight met Bellator MMA Lightweightkampioen Michael Chandler. Pitbull heeft zich meerdere malen uitgesproken over Chandler en hem beschuldigd van doping gebruik.

USADA
In gesprek met MMA Fighting laat Freire weten dat Chandler niet naar de UFC is gegaan wegens de United States Anti-Doping Agency.

''Zijn nalatenschap is doping, dat is zijn nalatenschap,'' aldus Freire. ''Hij heeft dit allemaal bereikt via doping. Hij weet dat, hij weet dat hij slechts willekeurig getest moet worden en dat je het dan zult zien. Zo is het gewoon. Daarom is hij niet naar de UFC gegaan, hij wil USADA ontwijken.

TJ Dillashaw
Pitbull zette zijn beschuldigingen extra kracht bij nadat Chandler ging trainen bij Sam Calavitta en voormalig UFC Bantamweightkampioen TJ Dillashaw.

''Dit is een gevecht tussen kampioen vs. kampioen en het moet wel eerlijk gebeuren. Naar mijn mening, ze werken met dezelfde mensen, ze zijn trainingspartners en ze kunnen dezelfde dingen doen als TJ. Stel je voor, TJ wordt getest door USADA en hij zit nu in de problemen, stel je Michael Chandler dan maar eens voor, die helemaal niet getest wordt. Stel je eens voor wat hij dan wel niet kan gebruiken.''

''Hij is niet meer jong,'' vervolgde Freire. ''Hij wordt steeds ouder maar hij wordt steeds meer afgetraind, ziet er sterker uit, hij ziet er meer als een bodybuilder uit dan als een vechter.''



''Cody Garbrandt: 'TJ liet het team zien hoe je prestatie bevorderende middelen moet gebruiken', hier zie je TJ's leraar.''

Bellator 221 Chandler vs. Pitbull, 11 mei 2019, Allstate Arena, Illinois, Amerika

Main Card
Michael Chandler vs. Patricio Freire | Bellator Lightweight titelgevecht
Douglas Lima vs. Michael Page | Halve finale Bellator Welterweight World Grand Prix
A.J. McKee vs. Pat Curran
Jake Hager vs. T.J. Jones

Preliminary Card
Adil Benjilany vs. Chris Lencioni
PJ Cajigas vs. Craig Fruth
Scott Wirtz vs. Josh Streacker
Bryan Bautista vs. Robert Fenicle
Askar Asker vs. Tylor Moore



REACTIES