next event
search
UFC 237 Countdown: Namajunas vs. AndradeBron foto: UFC

UFC 237 Countdown: Namajunas vs. Andrade

May 7, 2019 Een PPV-Fightweek begint zoals altijd met een UFC Countdown. Deze editie staat in het teken van Rose Namajunas, Jessica Andrade, Jared Cannonier, Anderson Silva, José Aldo en Alexander Volkanovski. #UFC237
UFC 237 zal komend weekend haar deuren openen in de Jeanesse Arena in Rio de Janeiro. In het Main Event zal UFC Women's Strawweightkampioene Rose Namajunas haar titel op het spel zetten tegen Jessica Andrade. In het Co-Main Event treft Jared Cannonier de levende legende Anderson Silva.

(C) Rose Namajunas vs. #1 Jessica Andrade
Kampioene Thug Rose zal voor de tweede keer haar UFC Women's Strawweighttitel verdedigen. De altijd nuchtere Namajunas treft de nummer 1 gerankte Women's strawweight Andrade, op vijandig terrein. Beide vechtsters zijn bezig aan een zegereeks van drie partijen. Bate Estaca vocht in 2017 al eens voor de titel. Hier verloor ze via unanimous decision tegen toenmalig kampioene Joanna Jedrzejzcyk. 

#10 Jared Cannonier vs. #15 Anderson Silva
Cannonier's UFC-carrière gaat op en neer. The Killa Gorilla kwam ongeslagen de UFC binnen maar moest inmiddels al vier keer zijn meerdere kennen. Daartegenover wist hij ook vier keer te winnen. Zijn laatste partij ging gewonnen tegen voormalig WSOF twee-divisie kampioen David Branch. Silva blijft één van de beste atleten die de Octagon ooit ingestapt is. De Spider won zijn eerste zestien UFC-partijen, wat hem legendarisch maakte. Silva verdedigde zijn titel tien keer, waarvan meerdere malen op dominante wijze. Mede via showboating verloor hij zijn titel aan Chris Weidman. Hierna ging het snel bergafwaarts met Silva. Van de zes partijen, na zijn verloren titel, won Silva er slechts één, vier gingen verloren en één werd omgezet naar een no-contest wegens een positieve drugstest bij zowel Silva als Nick Diaz. De eens zo gevreesde, onaantastelijke en formidabele Silva vindt zichzelf nu terug op de 15e plek in de divisie. Hopelijk kan hij de sport de rug toe keren na een overwinning over Cannonier in zijn thuisland!!

#1 José Aldo vs. #4 Alexander Volkanovski
Aldo heeft zich weer herpakt na zijn twee verloren titelpartijen met de huidige UFC Featherweightkampioen Max Holloway. Junior liet via Jeremy Stephens en Renato Moicano op dominante wijze zien dat hij nog niet klaar is. Beide partijen werden voortijdig beëindigt via een technische knockout. Volkanovski is hard op weg om een titelgevecht te claimen. The Great is nog altijd ongeslagen uit zes partijen, binnen de UFC. Afgelopen december versloeg hij Chad Mendes via een tweede ronde technische knockout. De kans is groot dat de winnaar een ontmoeting met UFC-kampioen Max Holloway verdient.

UFC 237 Namajunas vs. Andrade, 11 mei 2019, Jeunesse Arena, Rio de Janeiro, Brazilië


Main Card
Rose Namajunas vs. Jessica Andrade | UFC Women's Strawweight titelgevecht
Jared Cannonier vs. Anderson Silva
José Aldo vs. Alexander Volkanovski
Thiago Alves vs. Laureano Staropoli
Francisco Trinaldo vs. Carlos Diego Ferreire

Preliminary Card
Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Spann
Thiago Moises vs. Kurt Holobaugh
Irene Aldana vs. Bethe Correira
B.J, Penn vs. Clay Guida

Early Preliminary Card
Luana Carolina vs. Priscila Cachoeira
Warlley Alves vs. Sérgio Moraes
Talita Bernardo vs. Melissa Gatto



REACTIES