next event
search
UFC 1: The Beginning - volledig evenementBron foto: UFC

UFC 1: The Beginning - volledig evenement

May 27, 2019 Kijk naar het allereerste UFC-evenement daterend van 12 november 1993. Een acht-man toernooi met de Nederlander Gerard Gordeau. Bekijk hier UFC 1.
De UFC begon haar allereerste uitzending in 1993. Het evenement bestond uit een acht-man toernooi zonder tijd, zonder gewichtsklassen en zonder scheidsrechters. Het toernooi werd afgetrapt door de Nederlander Gerard Gordeau en de Hawaiiaanse Teila Tuvia, nu bekend van de serie Hawaii Five-0.

UFC 1
Het evenement werd gehouden in Denver, Colorado en opende haar deuren in de McNichols Sports Arena. De UFC verwelkomde rond de 7800 fans voor het allereerste uitgezonden UFC evenement. Acht vechters streden om de titel van The Ultimate Fighter en een bedrag van $50.000. Er waren slechts twee regels, niet bijten en niet in de ogen prikken. Het gevecht kon alleen beëindigt worden via knockout, submission of als de hoekmannen de handdoek in de ring gooiden.

De deelnemers waren Royce Gracie (Brazilian Jiu-Jitsu), Ken Shamrock (worstelaar), Gerard Gordeau (karate), Art Jimmerson (bokser), Patrick Smith (kickbokser), Zane Frazier (karate), Kevin Rosier (kickbokser) en Teila Tuvia (sumoworstelaar) 

Het allereerste UFC-gevecht werd gehouden via een alternate bout tussen Jason DeLucia vs. Trent Jenkins.



REACTIES