next event
search
'The California Kid' Urijah Faber keert terug naar de octagonBron foto:

'The California Kid' Urijah Faber keert terug naar de octagon

May 28, 2019 Urijah Faber komt uit pensioen om nog eens de UFC octagon te betreden! Zit jij daar op te wachten?

Pensioen
Na een overwinning over Brad 'One Punch' Pickett in december 2016 gaf 'The California Kid' Urijah Faber (34-10) aan dat hij met pensioen ging. In de tussentijd is Faber in de 'modern era wing' van de UFC's Hall of Fame geplaatst voor zijn impact op MMA in de lichtere klasse.

Comeback
In een interview met Dan Hardy liet Faber weten dat hij een partij heeft aangenomen om zo een eind te maken aan zijn pensioen. Er is verder weinig informatie te vinden over waar en wanneer en ook een tegenstander is nog niet duidelijk. De UFC keert 13 juli weer terug naar Sacramento wat toevallig ook de thuishaven is van 'The California Kid'. Dat zou een ideale plek zijn om terug te keren naar de octagon. Zowel Faber als Dan Hardy zijn er van overtuigd dat het een goede match-up is.

Coaching
Urijah Faber, die in vier pogingen nooit een UFC-titel heeft gewonnen, is sterk betrokken gebleven bij MMA als hoofdcoach bij Team Alpha. Hij traint daar oud UFC kampioen Cody Garbrandt, Sage Northcutt en meer. Faber heeft net afgelopen weekend deelgenomen aan een grappling-wedstrijd tegen de 17-jarige Nicky Ryan op Polaris 10. Faber verloor die partij op punten.

Zit jij te wachten op de terugkeer van 'The California Kid' Urijah Faber?



REACTIES